Siyah kuşaklı başkan

Güncelleme Tarihi:

Siyah kuşaklı başkan
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2012 11:17

ALMANYA’da farklı siyasi görüşe sahip Türklerin 1986’da müşterek ‘ırkçılıkla mücadele ve eşit hak’ bazında kurduğu Hamburg ve çevresi Türk Toplumu (TGH) başkanlığına Nebahat Güçlü getirildi.

Haberin Devamı

Güçlü, 26 yıllık TGH’nin ilk kadın başkanı oldu. 1995’te Almanya Türk Toplumu’nu (TGD) kuran dernek olan TGH’nin tüzük tartışması nedeniyle bir yıl gecikmeyle yapılan genel kurula çeşitli üye derneklerden 80 delege katıldı. Son başkan Hüseyin Yılmaz’ın yanı sıra Nebahat Güçlü’nün de başkanlık için adaylığını koyduğu genel kurulu TGH ve TGD’nin kurucusu ve yıllarca başkanlığını yapan Prof. Dr. Hakkı Keskin divan kurulu başkanı olarak yönetti.

Yoğun tartışmalara rağmen TGH’ye yakışır bir demokratik ve saygı ortamında yapılan seçimlerde Hamburg Eyalet Parlamentosu eski milletvekili ve eski Başkan Vekili Nebahat Güçlü, 56 oy alarak başkanlığa seçildi. Hüseyin Yılmaz ise 24 oy aldı. Yılmaz büyük bir olgunluk örneği vererek Güçlü’yü tebrik ederken, “TGH’nin yeni yönetimine başarılar diliyorum” dedi. Gençliğinde futbol ve tekvando sporu yapan siyah kuşak sahibi Nebahat Güçlü, TGH’nin sadece Hamburg değil, Almanya’nın göç politikasında yön belirleyen kurum olması gerektiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!