Sivas -25 dereceyi gördü

Güncelleme Tarihi:

Sivas -25 dereceyi gördü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2011 10:59

SİVAS’ta hafta başından beri etkili olan aşırığı soğuklar, buzdan kent görüntüsü oluşturdu. Hava sıcaklığının bu sabaha karşı sıfırın altında 25 dereceyi bulduğu kentte, Kızılırmak’ın büyük bölümü buz tuttu. Kentteki göletler de tamamen donarken, çatılarda metrelik buz sarkıtları oluştu.

Haberin Devamı

Kar yağışının etkisini kaybetmesinin ardından hafta başından itibaren hava sıcaklığı giderek düştü. Kentte bu sabaha karşı hava sıcaklığı sıfırın altında 25 dereceye kadar düştü. Soğuk havanın etkisiyle Türkiye’nin en uzun nehri olan ve Sivas’ta doğup Karadeniz’e dökülen Kızılırmak’ın büyük bölümü de buzlandı. Etkili soğuk nedeni ile Karşıyaka Mahallesi yakınlarında bulunan Serpincik Göleti de tamamen dondu. Göl bir buz pistine dönüşürken, üzerinde de kar birikintisi oluştu.

Kent içerisinde de etkili olan soğuk hava nedeni ile vatandaşlar sabah saatlerinde dışarda bekleyen araçlarını çalıştırmakta zorluk çekti. Binaların çatılarında ise boyları 1.5 metreye ulaşan buz sarkıtları oluştu. Kent içindeki bazı elektronik göstergeler de soğuktan etkilenerek çalışmadı. Meteoroloji verilerine göre soğuk hava dalgasının önümüzdeki haftaya kadar etkisini devam ettireceği öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!