Şirketlere vergi indirimi istiyor

Güncelleme Tarihi:

Şirketlere vergi indirimi istiyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2023 09:54

Federal Maliye Bakanı Christian Lindner, bir süredir oldukça yavaş gelişen Alman ekonomisini canlandırmak için şirketlere vergi indirimi başlatmak istiyor. ARD başkent stüdyosunun Federal Maliye Bakanlığı çevrelerinden edindiği bilgiye göre bu indirimin yılda 6 milyar Euro’luk bir rahatlama etkisi yaratması bekleniyor.

Haberin Devamı

MALİYE Bakanı Lindner, Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Ekonominin teşvike ihtiyacı var” derken, buna şimdiki kadar acil ihtiyaç duyulduğu dönemin nadir olduğunu ifade etti. Kısaca ‘Büyüme Fırsatları Yasası’ olarak bilinen yeni ‘Büyüme Fırsatlarını, Yatırımları ve İnovasyonu Güçlendirme ve Vergi Basitleştirmesi ve Vergi Adaleti Yasası’, Alman şirketlerini daha rekabetçi hale getirmeyi amaçlıyor. Ayrıca, şirketlerin daha fazla enerji ve kaynak verimliliğine yatırım yapmaları için bir teşvik sağlanması da amaçlanıyor. Bakanlık kaynaklarına göre, yatırım primiyle iklim dostu teknolojilere yapılan yatırımlar, finansal açıdan da çok daha kısa sürede karşılığını verecek.

BAKANLIKLARIN ONAYINA SUNDU
Maliye Bakanlığı bu tedbirlere ek olarak vergi prosedürünün basitleştirilmesini ve vergi hukukunun modernleştirilmesini de istiyor. Vergi adaletinin, elektronik faturaların zorunlu hale getirilmesi yoluyla teşvik edilmesi de planlanıyor. Koalisyon ortakları SPD ve Yeşiller’in planlara uyup uymayacakları ise henüz belirsiz. Frankfurter Allgemeine Zeitung’a göre Maliye Bakanı Lindner tasarıyı ilgili bakanlıkların onayına sundu.

 

 

BAKMADAN GEÇME!