Sırbistan'ın "Sarı Melekleri"

Güncelleme Tarihi:

Sırbistanın Sarı Melekleri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2010 10:43

Sırbistan geneli için tüm otoyolların AMCC'nin yetkisi altında olduğunu belirten AMMC Koordinatörü Djordje Pesic, “Otoyollarda hizmet verebilen tek resmi kurumuz. Yolda aracı bozulanlar dikkatli olsunlar." dedi.

Haberin Devamı

Sırbistan geneli için tüm otoyolların AMCC'nin yetkisi altında olduğunu belirten AMMC Koordinatörü Djordje Pesic, “Otoyollarda hizmet verebilen tek resmi kurumuz. Yolda aracı bozulanlar dikkatli olsunlar. Sadece üye oldukları otomobil kulüplerini arasınlar. Bu otomobil kulüpleri derhal bizimle irtibata geçip bilgi alışverişinde bulunuyor. Aracımız olay yerine ulaştığında elinde tüm bilgiler mevcut olduğundan, o kişinin gerçekten de AMCC'den olduğuna güvenebilirsiniz. Ağımız geniş bir alana yayılıyor. En geç bir saat içinde yardıma geliyoruz. Bazıları sahte yollarla kendilerini ADAC aracı olarak tanıtabilir. Bu kişilere güvenip paranızı kaptırmayın. Otomobil kulübüne üye olmayanlar da bize arayabilir. İngilizce, Almanca ve Sırpça hizmet veriyoruz. Yaz aylarında danışma hattımızda Türkçe ve Arapça bilen elemanlarımız da bulunuyor.

Haberin Devamı

Koordineli çalışıyoruz
Biz sadece otomobil kulüplerinin direktifi yönünde çalışıyoruz. Bunun dışındaki işlemler ücrete tabi. Ancak, ücret tarifelerimiz kendi ülkelerinkinden daha yüksek değil. Kendi servis yerlerimiz de tamir ve bakım işlemlerini yapıyoruz. Almanya dahil olmak üzere ARC üyesi tüm otomobil kulüpleri ile koordineli çalışıyoruz. Örneğin; Avusturya’da OAMTC, İsviçre’de TCS, Fransa’da ACTA, Hollanda’da ANWB, Belçika’da TCB, İngitere’de AA ve Danimarka ve İsveç gibi İskandinavya ülkelerinde SOS ile birlikte çalışıyoruz” dedi.

SAHTE ADAC-SERVİSLERİNE DİKKAT!

ALMAN Otomobil Kurumu ADAC yetkilileri, Sırbistan'dan geçecek sürücüleri, hala sahte ADAC amblemi kullanan servis istasyonları olduğu konusunda uyararak, şu açıklamayı yaptılar: “Sırbistan’da bazı özel otomobil tamirhaneleri “Sarı Melekler” ile bir bağlantıları olmamasına rağmen tabelalarında ADAC yazısını kullanıyorlar. Özellikle birçok Türk yolcunun seyahat ettiği Niş ve Bulgaristan sınırı arasındaki güzergahta üzerinde 'ADAC Servis' yazan tabelalar konusunda sıkça şikayet alıyoruz. Sakın bu kişilere aldanmasınlar.


Transit yolcularına tavsiye
ADAC üyeleri araçlarında bir arıza olduğunda sadece Sırbistan'da işbirliği içinde oldukları AMCC ile irtibata geçsinler. AMCC telefon santraline günün 24 saati 987 numaralı telefon hattından ulaşabilirler. ADACPlus üyelik (ADACPlusmitgliedschaft) kapsamında araçtaki arızaların giderilmesi ve çekici hizmeti için 200 Euro'ya kadar olan masrafı karşılamaktadır. AMCC ile görüşme yapıldığında mutlaka yardıma gelecek aracın plaka numarası ile elemanın adını alın. Çünkü bekleme süresinde bazen sahte servis elemanları çıkıp kendilerinin AMCC'den geldiklerini iddia edebilirler. Aracın çalınması veya ağır hastalanma gibi ciddi sorunlarda ADAC'nin Belgrad’daki acil servisi yardımcı olur. Almanca hizmet veren acil servise yıl boyunca (011) 333 11 11 numaralı telefon hattından ulaşabilinir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!