Şimdide su taşkını

Güncelleme Tarihi:

Şimdide su taşkını
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2006 00:00

Almanya’da günlerce yağan yoğun kar yağışının ardından hava sıcaklığının biraz yükselmesiyle nehir sularının ve kanalların taşması tehlikesi gündeme geldi. Belediyeler su taşmalarına karşı önlem almak için yoğun çalışma başlattı.

Haberin Devamı

Münih kentinde havaların ısınması ile erimeye başlayan karlar şehirde ulaşımın aksamasına neden oldu. Sabah saatlerinde iş ve okula gitmek için yola çıkan Münihliler metro ve banliyö trenlerindeki gecikmeler nedeniyle zamanında iş ve ders başı yapamadı.

İşsizler de görevlendirildi

Havanın yumuşamasıyla çatılardaki karların caddeye düşeceği tehlikesine karşı yaya geçitleri ve cadde kenarlarına ’dikkat çığ tehlikesi’ yazılı levhalar asıldı.

Münih Belediyesi kar küreme işlerinde günlerdir aralıksız çalışan işçiler bu kez de kanalların taşmasını önlemek için ellerinde kürek ve demir aletlerle su ızgaralarını temizlemeye başladılar. Su ızgaralarının temizlenmesi işinde işsizler de görevlendirildi.

Meteoroloji uzmanları ısınan hava nedeniyle önümüzdeki günlerde Münih kentini ikiye bölen İsar Nehri'nin su seviyesinin yükseleceğine dikkat çekti.

Erkan MISIRLI /MÜNİH

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!