Şiirlerle İstanbul yolculuğu

Güncelleme Tarihi:

Şiirlerle İstanbul yolculuğu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2010 12:19

İSVEÇ'in başkenti Stockholm'de, İstanbul "büyüleyen kent" teması altında şiirlerle ele alındı. Anadolu Kültür Merkezi'nin öncülüğünde yapılan etkinliğe çok sayıda İstanbul hayranı İsveçli katıldı.

Haberin Devamı

Şiirlerin hem Türkçe hem de İsveççe okunduğu etkinliğe Türkiye’den katılan yazar Ayşe Kilimci, İstanbul aşığı şairlerin derlediği şiirleri okudu. İstanbul'u görmeden İstanbul’a aşık olan, hayatının büyük bir kısmını Türkiye’de geçiren ünlü İsveçli şair Gunnar Ekelöf başta olmak üzere İsveç’te yaşayan doğma büyüme İstanbullu ünlü fotoğrafçı Lütfi Özkök’un şiirleri de etkinlikte okundu.

Etkinliği organize eden Anadolu Kültür Merkezi'nin Başkanı Gülseren Ergün Enström, "Amacımız Türk kültürünü İsveç'te, İsveç kültürünü Türkiye'de tanıtmak. Bu etkinlik onlardan bir tanesi oldu. Daha önce de ünlü yazar Yaşar Kemal'i davet etmiştik. Elimizden geldiği kadar İsveç’te Türkiye’yi tanıtmak çaba sarf ediyoruz. Bizi bu konuda destekleyen Türk Hava Yolları'na teşekkür ederiz" dedi. Ayrıca etkinliğin finalinde İstanbul ile ilgili şarkıları söyleyen Sema Akyay ve ona flütü ile eşlik eden Hacı Tekbilek müzik ziyafeti verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!