Sığınmacılar partileri birbirine düşürdü

Güncelleme Tarihi:

Sığınmacılar partileri birbirine düşürdü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2023 17:57

Almanya’da sığınmacı sayısındaki artış koalisyon hükümetini oluşturan SPD, Yeşiller ve FDP ile ana muhalefet CDU/CSU’yu birbirine düşürdü. CDU/CSU’nun göçün sınırlandırılması için Federal Meclis’e sunduğu ‘Almanya Paktı’ önerisinin tartışmaları sırasında partiler arasında karşılıklı suçlamalar yaşandı.

Haberin Devamı

CDU/CSU’lu konuşmacılar, hükümet partilerini bu yıl 400 binin üzerine çıkması beklenen sığınmacı sayısında artışın engellenmesi için ciddi girişimlerde bulunmamakla ve gereken önlemleri almamakla suçladı. CDU/CSU’nun önergesinde daha çok ülkenin ‘güvenli ülke’ ilan edilmesi, Almanya sınırlarında kontrollerin artırılması ve sınır dışı edilmenin kolaylaştırılması yer aldı. CDU/CSU Federal Meclis Grubu Genel Sekreteri Thorsten Frei, yerel yönetimlerin sığınmacıları yerleştirmek için konut sıkıntısının yanı sıra çocuk yuvalarında ve okullardaki sınıflarda yer kalmadığına dikkati çekerken, hükümeti, sığınmacı ve göç konusunda halkı yalnız bırakmakla suçladı. CSU Federal Meclis Eyalet Grup Başkanı Alexander Dobrindt de Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser’e ağır suçlamalarda bulundu. Dobrindt, Bakan Faeser’in göç sorununun çözümü konusunda ‘koşu atı’ (İtici gücü olan kişi) değil, ‘Truva atı’ olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

‘TOPLUMSAL BARIŞA ZARAR VERİYORLAR’
Faeser ise göç ve sığınmacı politikasında büyük meydan okumalarla karşı karşıya olduklarını söyledi. “Ukrayna’dan Almanya’ya sosyal turizm” diyen CDU lideri Friedrich Merz ile sığınmacı sayısında ‘üst sınır’ önerisini gündeme getiren CSU Genel Başkanı Markus Söder’i popülist bir tutum sergilemekle suçlayan Faeser, CDU/CSU’nun bu tutumunun sağ popülist Almanya için Alternatif’in (AfD) işine yarayacağına dikkati çekti. Hükümet ortağı Yeşiller ve FDP’li konuşmacılar da CDU/CSU’yu Almanya’da toplumsal barışa zarar vermekle suçladılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!