Sığınmacı Zirvesi’nde hayal kırıklığı

Güncelleme Tarihi:

Sığınmacı Zirvesi’nde hayal kırıklığı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2023 11:46

Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser öncülüğünde yapılan ‘Sığınmacı Zirvesi’ne katılan yerel yöneticiler beklenen mali desteği bulamayınca hayal kırıklığı yaşadılar.

Haberin Devamı

ALMANYA’da ikincisi düzenlenen ‘Sığınmacı Zirvesi’, yerel yöneticileri hayal kırıklığına uğrattı. Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser öncüğünde Berlin’de düzenlenen zirveye büyük beklentilerle katılan yerel yöneticiler aradıklarını bulamadı. Ukrayna’daki savaş nedeniyle 1 milyon 200 binden fazla Ukraynalının geldiğini ve 2022 yılında büyük bir bölümü Suriye, Afganistan ve Türkiye’den olmak üzere 218 bine yakın kişinin iltica başvurusunda bulunduğunu hatırlatan yerel yöneticiler, bu insanları yerleştirme ve mali destek verme sıkıntısı yaşadıklarını, federal hükümet ile eyalet hükümetlerinin mali destek vermemesi halinde bu sıkıntıların daha da artacağını söylediler. Faeser’in şu aşamada maddi yardım sözü vermemesi üzerine toplantıya katılan yerel yöneticiler tam bir hayal kırıklığı yaşadılar.

Haberin Devamı

Sığınmacı Zirvesi’nde hayal kırıklığı
‘İKİ YÜZLÜLÜK’
Sığınmacı Zirvesi’ne katılan Alman İlçeler Birliği Başkanı CDU’lu Reinhard Sager, “Bu toplantıda bir ilerleme kaydetmediğimiz gibi hükümetin bize yardımcı olmayacağını da gördük” dedi. SPD’li Hamburg Eyalet İçişleri Bakanı Andy Grote, zirve sonrası düzenlenen basın toplantısında mali yardımla ilgili açıklamalarda bulunurken, Alman İlçeler Birliği Genel Sekreteri Hans-Günther Henneke, “İki yüzlülük” diye bağırarak salonu terk etti. Yerel yöneticiler için hayal kırıklığıyla sonuçlanan zirvede sığınmacıların paylaştırılması ve finansmanı, yabancılar dairelerinin yükünün azaltılması, sığınmacıların uyumu ve düzensiz göçün sınırlandırılıp başvuruları kabul edilmeyenlerin geri gönderilmeleri konularının önümüzdeki günlerde yeniden ele alınması kararlaştırıldı. Başbakan Olaf Scholz’un nisan ayında Paskalya Yortusu öncesi eyalet başbakanları ve yerel yöneticilerle sığınmacı sorununu görüşmek üzere geniş kapsamlı bir toplantı yapacağı da açıklandı.

BAKMADAN GEÇME!