Sığınmacı politikasında anlaştılar

Güncelleme Tarihi:

Sığınmacı politikasında anlaştılar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2023 14:36

İtalya ile Almanya arasında sığınmacı konusunda yaşanan sıkıntı atlatılırken, her alanda ilişkilerin geliştirilmesi kararlaştırıldı.

Haberin Devamı

2016 yılından beri ilk kez dün (çarşamba) Berlin’de yapılan İtalya ve Almanya başbakanları ile bakanların katıldığı hükümet görüşmelerinde, farklı alanlarda işbirliği içeren bir ‘Eylem Planı’ imzalandı. Görüşmelerden sonra akşam saatlerinde İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile Almanya Başbakanı Olaf Scholz’un ortaklaşa düzenledikleri basın toplantısında, Rusya, Ukrayna ve İsrail politikasında olduğu gibi iklim, güvenlik, sığınmacı, enerji, bilim ve sosyal politika alanlarında tam bir görüş birliği olunduğu vurgulandı. Meloni, 37 sayfadan oluşan ‘Eylem Planı’nı ‘tarihi bir gelişme’ olarak nitelerken, iki ülke arasındaki ilişkileri her alanda geliştirmeye kararlı olduklarının altını çizdi.

‘Eylem Planı’nda ilk etapta şunlar yer aldı:
* Her yıl iki ülkenin başbakanları ile bakanları, sanayi kuruluşları ile bankaların temsilcilerinin katılacağı geniş kapsamlı bir toplantı düzenlenmesi.
* Avusturya ve İsviçre üzerinden doğalgaz ve hidrojen enerji boru hattının geliştirilmesi. Kuzey Afrika’dan 2030 yılına kadar 30 milyon ton doğalgaz hidrojen enerjisi ithali için alt yapının oluşturulması.
* İklim korumanın ve ekolojik dönüşümün dünya genelinde desteklenmesi.
* Ukrayna’da sürdürülen savaş ve Rusya’ya yaptırımlar konusunda birlikte hareket edilmesi. Ukrayna’ya desteğin sürdürülmesi.
* Avrupa’ya düzensiz göçün engellenmesi için işbirliğinin artırılması.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!