Sigara ve alkol mahfeder

Güncelleme Tarihi:

Sigara ve alkol mahfeder
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2011 13:46

Federal sağlık örgütü sağlık konusunda bilgilendirme dairesi (BZgA) tarafından çok sayıda göçmenin yaşadığı Offenbach kentinde bulunan Cinemaxx Sineması'nda gençler sigara ve alkolun zararları konusunda aydınlatıldı. Etkinliklerde Türk polis danışmanları yardımcı oldu.

Haberin Devamı

Almanya Offenbach'ta bulunan Cinemaxx Sineması'nda, Federal sağlık örgütü sağlık konusunda bilgilendirme dairesi tarafından Doğu Hessen Emniyet müdürlüğü işbirliği ile gençlere yönelik sigara ve alkol konusunda iki gün süren aydınlatma çalışması yapıldı. Etkinlik, 'Son nefes' ve 'Çizgiden çıkma' başlığı ile gerçekleşti.

Gençler sigaranın zararları ve alkolün etkileri hakkında bilgilendirilirken, sigara ve alkolün yol açtığı zararlar hakkında aydınlatıldı. Toplantılarda sigaradan ve alkol bağımlılığından kurtulmanın yolları hakkında gençler ve çocuklar aydınlatıldı. İki gün süren çalışmalara Doğu Hessen Emniyet Müdürlüğü Yabancılar sorumlularından Hüsamettin Eryılmaz ve Semra Altun katkıda bulundu.

Özellikle Türk gençleri ile ilgilenen yabancılar sorumluları gençlerin sorularını yanıtladı, bağımlılıktan kurtulmanın yolları hakkında Türkçe ve Almanca bilgi verdiler. Semra Altun ve Hüsamettin Eryılmaz son yıllarda gençler arasında özellikle alkol bağımlılığının artığına dikkat çekerek, "Alkol komasına girenler arasında çok sayıda çocuk yaşta olanlar var. Çocukları ve gençleri bağımlı hale gelmeden bu konuda aydınlatmak, alkolden ve içinde dört bir zararlı maddenin bulunduğu sigaradan uzak tutabilmek için bu iki günlük çalışmaya destek veriyoruz" dediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!