Şifalı taşlar

Güncelleme Tarihi:

Şifalı taşlar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2012 11:15

Ametist: Şifa konusunda en güçlü taşlardan olan ametist, değerli taş sevenler için de gözde parçalardan biridir. Nazarın ilk bakıştaki “olumsuz enerji” olduğu kabul edilirse, rengi ve güzel görünümüyle ilk bakışı çekeceğinden, ametistin de nazara karşı koruma sağladığı kabul edilir.

Haberin Devamı

Cilt hastalıklarına karşı etkilidir. Göz hastalıklarına, cilt alerjilerine, migrene, baş ağrılarına ve kalp rahatsızlıklarına iyi gelir. Depresyona karşı faydalıdır. Enerji dolu bir taş olduğu için çoğu kişinin üzerinde canlandırıcı bir etkisi vardır.

Kehribar: Taş olarak bilinir ama aslında reçinenin fosilleşmiş hâlidir. Çok yumuşak ve hafiftir. Gerçek kehribarın en önemli özelliği, yakıldığında çevreye çam kokusu yaymasıdır. Taklit kehribar; plastik, cam, sentetik çam sakızı veya fosilleşmemiş doğal çam sakızından imal edilir ve petrol ürünleriyle renklendirilir.

Kehribarın boğaz ve tiroit bezi enfeksiyonlarını tedavi etme özelliği vardır. Roma devrinde kehribar, guatr tedavisinde kullanılmıştır. Böbrek, karaciğer, mesane ve dalağı temizler, sağlıklı çalışmasını sağlar. Astım, bronşit gibi solunum yolları hastalıklarını önler, oluşmuşsa iyi gelir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!