Şifa için seferber oldular

Güncelleme Tarihi:

Şifa için seferber oldular
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2010 13:58

ALMANYA'da ağır lösemi hastası olan altı çocuk annesi lösemi hastası Şükriye Atay için düzenlenen doku tipleme kampanyası yoğun ilgi gördü.

Haberin Devamı

BİR süreden beri Almanya'da Hannover Tıp Fakültesi'nde kendisine uygun doku bulunup, ilik naklin yapılmasını bekleyen 56 yaşındaki Şükriye Atay için kan örneği vermek isteyenler camiye akın etti. Atay'a uygun ilik bulunması için Hannover ve çevresinin yanı sıra Kassel ile Hildesheim'den gelenler oldu. Atay’ın Alman ordusunda Astsubay olarak görev yapan 27 yaşındaki oğlu Mustafa Atay, annesi için doku tipleme kampanyasına destek veren Alman Kemik İliği Bağış Bilgi Bankası (DKMS) ve Hannover İslam Toplumu Milli Görüş teşkilatına teşekkür etti.

200 KİŞİ KATILDI

DKMS Köln şubesinde görev yapan Yasemin Aydın, ”Bu gün burada bir hastamız için gönüllülerle birlikte çalışıyoruz. Bu hava koşullarına rağmen katılım yüksek. 200 civarında duyarlı insan kan örneği verdi. Umarım bu dokulardan hastamıza şifa verecek bir sonuç yakalarız. Gelenler arasında Türk kökenlilerin yoğun olmasıyla birlikte Almanlar ve bazı göçmen uluslardan da bağışta bulunanlar oldu. 4 ile 6 hafta arasında sonuçları elde edebiliyoruz. Her doku için 50 Euro harcama yapılıyor. Bu da tamamen bağışlarla karşılanıyor. Bu gün burada derneğin kadın kollarının yapmış olduğu yiyecekleri bağış karşılığı veriyoruz. Bu da az da olsa giderlerimiz için bir katkı sunuyor."

TEŞETKÜRLER HÜRRİYET

Mustafa Atay, Hürriyet'in kampanyayı sayfalarına taşıyarak kendilerine önemli destek verdiğine işaret ederek teşekkür etti. Hannover’de bir geceliğine gelerek annesi için kan örneği veren insanlarla konuştuğunu söyleyen Atay, "Gelenlerin tümüne şükranlarımı sunuyorum. Seyahat ederken Hannover yakınlarından geçişleri sırasında kan verip yollarına devam eden duyarlı vatandaşlarımız da oldu. Hildesheim ve Kassel’den gelenlerle konuştum. Bize umut olan herkese teşekkürler" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!