Şiddete karşı elele

Güncelleme Tarihi:

Şiddete karşı elele
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2011 00:00

“ŞİDDET toplumsal bir fenomendir. Biz İslami kurum ve kuruluşlar olarak, toplumumuzun yarası olan böyle bir sorunun yaşanmasının önüne geçilmesi için bu konuyu gündeme getirmek ve mücadele etmek istiyoruz”.

Haberin Devamı

Evet, bu sözcükler, Berlin'deki camilerin, Müslüman dernek ve cemiyetler ile Alevi Cemaati'nin “Şiddete karşı elele” adı altında ortaklaşa başlattıkları aksiyonun duyurulması için gönderilen E-mail'den alınmıştır.

11 Eylül 2001 tarihinde ABD'de girişilen terör saldırılarından sonra dünyanın çeşitli kesimlerinde olduğu gibi Almanya'da da gözler ağırlıklı olarak ülkede yaşayan Müslümanlara çevrilmiştir.

Dünyanın neresinde olursa olsun, aşırı İslamcılar tarafından girişilen terör eylemlerinden sonra Alman politikacalar, Almanya'daki İslami örgütlerin bu eylemleri kınamamalarından yakınmışlardır.

Hala da yakınmaktalar ya...

Sanki kendileri, Katolik ve Protestan kiliseleri, Hırıstiyan dernek ve cemiyetler, Katolik ve Protestan teröristler tarafından girişilen her eylemin dinsel boyutunu önplana çıkarıp, kınıyormuş gibi.

Oysa ki, terörün dininin olmadığını ve olmayacağını onlar da bal gibi bilmektedir.

Kaldı ki, Almanya'daki Müslümanların oluşturduğu çatı örgütlerinin temsilcileri, her seferinde aşırı İslamcılar tarafından girişilen saldırıları kanamışlardır.

Hem de açık bir biçimde...

Ancak seslerini duyuramamışlardır...

Çünkü, Alman politikacıların çağrılarına ve eleştirilerine geniş yer veren Alman medyası, Müslüman kurum ve kuruluşların sesini duymazdan gelmiştir.

Yazılı açıklamalarını görmezden gelmiştir...

Umarız bu kez farklı olur...

Çünkü Berlin'deki Şiddete Karşı Eyalet Komisyonu'nun da desteklediği, Müslüman dernek ve cemiyetler ile Alevi Cemaati'nin 9-15 Eylül tarihleri arasında düzenleyeceği bu “aksiyon haftası” gerçekten örnek bir girişimdir.

Hafta boyunca “aile içi şiddet”, “gençler arasında şiddet”, “kadınlara karşı şiddet” ve “uyuşturucu müptelalığı” gibi başlıklar altında etkinlikler düzenlenecek.

Berlin'de 40'ın üzerinde camilerde cuma namazında aynı konuları içeren vaizler verilecek.

Bu etkinliklerde, uzmanlar konuşacak...

Bu etkinliklerde, şiddete maruz kalanlar yaşadıkları acıları ve sıkıntıları dile getirip, hem insanların hem de ilgili kurum ve kuruluşların bu toplumsal soruna daha duyarlı yaklaşmalarını isteyeceklerdir.

Bu etkinliklerde, her türlü şiddete karşı yıllardır mücadele veren kurum ve kuruluşların temsilcileri, psikologlar ve sosyologlar da söz alacak.

Müslüman dernek ve cemiyetler, Alevi Cemaati, kendileri ile şiddete karşı mücadele veren kurum ve kuruluşlar arasında bir ağ oluşturmayı da hedeflemektedir.

Yani çok net bir biçimde “biz bu alanda sorumluluk üstlenmek istiyoruz” demekteler...

Bu gerçekten örnek bir girişimdir..

Hem de takdir edilmesi gereken örnek bir girişim...

Tabii duyurulması da gereken...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!