Şiddet mağduru erkeklere Türkçe yardım hattı

Güncelleme Tarihi:

Şiddet mağduru erkeklere Türkçe yardım hattı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2012 13:40

ŞİDDET mağduru kadınlardan sonra şiddete uğrayan erkekler için de 24 saat boyunca açık olan telefon danışma hattı kuruldu.

Haberin Devamı

Türk erkeklerine yardım etmek amacıyla kurulan telefon hattı üzerinden 24 saat boyunca Türkçe ve Almanca olmak üzere iki dilde danışmanlık hizmeti verilecek.

Babalar Grubu kurdu
Berlin'nin Neukölln ilçesinde bir süreden beri Sosyolog Kazım Erdoğan başkanlığında kurulan ve şiddet mağduru erkeklere danışmanlık hizmeti veren 'Neukölln Babalar Grubu' tarafından hayata geçirilen anonim danışma hattında yedi gün 24 saat boyunca beş uzman şiddet mağdurlarına yardım elini uzatıyor. Hem aile içinde hem de sokakta çok sayıda erkeğin farklı biçimde de olsa şiddete uğradığını ve yardım almak için başvuracakları kuruluşun bulunmadığını söyleyen Erdoğan, “Şiddet mağduru Türk erkeklerine yardım etmek amacıyla bu danışma hattını kurduk” dedi.

Aile içi şiddete uğrayan Türkler
Şiddetin sadece fiziki müdahale olmadığını belirten Erdoğan “Her yaşta, her sosyal statüye ve her düzeyde eğitime sahip erkek şiddet mağduru olabiliyor. Özellikle aile içinde eşinin sözlü şiddetine uğrayan erkeklerin sayısı son zamanlarda arttı. Kadın evde 'Sen ne biçim erkeksin, senin erkekliğin de bu kadar, çalışıp evine bile bakamıyorsun' türünden ifade ve hakaretlerle kocasına şiddet ve baskı uygulanıyor. Biz de şiddet mağduru erkeklere yardım etmek amacıyla 'Erkekler şiddete karşı' sloganıyla bu danışma hattını kurduk. Yardım almak isteyenler anonim olarak bize başvurabilirler. İsimleri de dahil verdikleri bilgiler gizli tutuluyor” dedi.

Sokak kapatıldı
Danışma hattının tanıtımına çok sayıda Türk erkek de katıldı. Danışma hattına destek vermek amacıyla toplantıyı izleyen grup, daha sonra üzerlerine Türkçe ve Almanca olmak üzere iki dilde hazırlanan 'Erkekler şiddete karşı' yazılı tişörtler giyip sokağı kapattı. Danışma hattına dikkat çekmek için kısa süreli sokağı kapatan grup, trafiğin aksamasına neden oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!