Sezgin'den "Köy Yaşantısı"

Güncelleme Tarihi:

Sezginden Köy Yaşantısı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2011 19:29

Almanya'da yaşayan Türk kökenli gazeteci ve yazar Hilal Sezgin, Türkiye'nin bu yıl konuk ülke olarak katıldığı ve 19 Haziran'a kadar sürecek olan Altonale Kültür Festivali kapsamında düzenlenen bir edebiyat etkinliğinde "Landleben" (Köy Yaşantısı) adlı kitabından bölümler okudu.

Haberin Devamı

Hamburg kentinin Altona ilçesindeki festival kapsamında düzenlenen edebiyat etkinliğine Hamburg Başkonsolosu Devrim Öztürk, festivalin direktörü Gerhard Fiedler ve çok sayıda Türk ve Alman edebiyat sever katıldı. Sezgin, Altonale Kültür Festivali kapsamında bu yıl Türkiye'nin konuk ülke olarak katılmasından dolayı mutluluk duyduğunu belirterek, çok kültürlülüğün, yaşamın bir parçası olduğunu söyledi.

Almanya'da yaşayan göçmenlerin topluma uyumu konusunda bazı sorunların yaşandığını, ancak sadece eleştiri yapılarak bir yere varılamayacağını ifade eden Sezgin, medyanın uyumda önemli bir rol oynadığını kaydetti.

Alman medyasında kadın gazeteci sayısının azlığına da dikkat çeken Sezgin, diğer alanlarda olduğu gibi medya sektöründe de kadın ve göçmen kotası getirilmesi gerektiğini savundu.

Sezgin, "Medya çok kültürlü olmalı. Politik klişelerden uzak bir şekilde kamuoyunu aydınlatmalı. Politik alanda kadın, göçmen kotasını savunduğum gibi medya sektöründe de göçmenlere kota uygulanmasına sıcak bakıyorum" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!