Seyretmedik kurtardık

Güncelleme Tarihi:

Seyretmedik kurtardık
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2012 10:42

Çocuklarıyla birliktegezmeye çıkan ikiTürk, bir binada çıkanyangını fark ediphemen içeriye girdi. Biranne ve iki çocuğunuson anda yanmaktankurtardıklarınıbelirten MehmetTemel, çevredekilerinyangına seyircikaldığını söyledi.

Haberin Devamı

Almanya’nın Rüsselsheim kentinde bir ailenin evinde çıkan yangının felakete dönüşmesi, yoldan geçen iki Türk tarafından engellendi. Çocukları ile yangının meydana geldiği binanın önünden tesadüfen geçen Mehmet Temel ve Özden Çelik, apartmanın ikinci katındaki daireden alev ve dumanların çıktığını görünce tereddüt etmeden apartmana girdi ve içindeki iki çocukla bayılan annelerini kurtardılar.

Mehmet Temel, başlarından geçen olayı şöyle anlattı: “Karşı binanın penceresinden duman çıktığını, içeride de alevlerin yükseldiğini gördük. Yanımızda olan çocuklarımızı eve gönderdik. Çevredekiler yangını seyrederken biz Özden ile birlikte hemen apartmana çıktık. Yangının olduğu daireye girdiğimizde mutfağın alevler içinde olduğunu gördüm. Özden’e, ‘Sen mutfağa bak, ben diğer odalara bakayım’ dedim. Özden, mutfakta duman içinde bayılmış anneyi kucaklayıp dışarıya götürdü.”

GÖREVİMİZİ YAPTIK

“Dairedeki bir odanın kapısı kapalıydı. Açtığımda içeride 6 ile 8 yaşlarında iki çocuğun korku içinde birbirine sarılmış olduğunu gördüm. Ben de çocukları kucağıma alıp dışarıya çıkardım. Korkudan dışarıya çıktığımızda bile kucağımdan inmek istemediler. O sırada itfaiye geldi. Baygın anneyi hastaneye götürdüler. Öğrendiğimize göre elleri ve yüzü yağdan yanmış. Yemek yaparken yanan yağın üstüne su dökünce bu felaket yaşanmış. Şükür ki, can kaybı olmadı. Biz insanlık görevimizi yaptık. Bir gün sonra polise ifade vermeye gittim. Polis, yardımlarımızdan dolayı bizi kutladı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!