Şevval Sam'lı kapanış

Güncelleme Tarihi:

Şevval Samlı kapanış
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2012 12:21

İNGİLTERE’nin başkenti Londra’da, bu yıl 23’üncüsü düzenlenen “Day- Mer Kültür ve Sanat Festivali” yağmur altında sona erdi.

Haberin Devamı

Festival, 7 kişilik ekibiyle Türkiye’den gelen sanatçı Şevval Sam’ın muhteşem bir performans sergilediği konserle kapandı. Hackney bölgesinde yer alan Clissold Park’ta düzenlenen festivalde, özgün müzik sanatçısı Ferhat Tunç da sahne aldı.

Farklı dilde söylediler
Dernek görevlisi Semra Demirci’nin sunumunu üstlendiği etkinlik, Day- Mer Çocuklar Halkoyunları Ekibi’nin Diyarbakır yöresi ait gösterisi ile başladı. Fed- Bir Başkanı Doğan Başkanı Doğan Genç’in konuşması ardından Olcay- Erdoğan Bayır kardeşler, kendi adlarını taşıyan 6 kişilik grupları ile kendilerine has üslüpleri ile farklı tınıları bir çok dilde seslendirdiler.

Davul- zurna eşliğinde Day- Mer Gençler Halkoyunları ekibin, karma halkdansları sunumları ile devam eden festivalin ilk sanatçısı Ferhat Tunç, alkış ve sloganlarla karşılandı. Programına “Nerdesin Ey Kardeşlik” adlı eseriyle başlayan Tunç, sabah saatlerinden beri devam eden yağmur karşısında “Aslında, herkes yağmur duasına çıkar ama bizde neredeyse ‘yağmur dursun’ diye dua etmeye başlamıştık. Güneş açmaya başladı. Hepiniz çoşku ile selamlıyorum” dedi.

Ahmet Kaya’yı da unutmayan Tunç, “Özgürlük Mahkumları” adlı eseri ile programına son verdi. Day- Mer Başkanı Ahmet Sezgin’in, 15 Haziran’da başlayan festival ile ilgili kapanış konuşması ardından Şevval Şam, yoğun sevgi gösteri altında sahneye geldi. Programına. “Canım İstanbul” ile başlayan Şam, kısa konuşmasında, “Dünyanın neresine gidersem gideyim, aslında yine de toprağımı özlüyorum. Bana ait değil o toprak. Ben o toprağa aittim” dedi.

Şam, konserini 7 kişilik orkestrası eşiliğinde Anadolu’nun farklı yörelerinden ve farklı etnik dillerinden oluşan Londra’ya özgü repertuarı ile sürdürdü. Konser ardından bir sevgi çemberine alınan Sam, çevredeki güvenlik görevlilerinin yardımı ile festival bölgesinden adeta kaçırıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!