Seviyeyi düşürdü!

Güncelleme Tarihi:

Seviyeyi düşürdü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2014 00:53

Almanya’da Berlin polisi tartışma konusu oldu. ‘Almanya Kendini Yok Ediyor’ adlı kitabında, Türkleri ve Müslümanları hedef alan Thilo Sarrazin, bu sefer de Berlin Emniyeti’ne çok sayıda göçmen kökenli alınmasını eleştirdi.

Haberin Devamı

Berlin Emniyeti’nde her beş polisten biri göçmen kökenli. Asayiş Şubesi’nde ise her 10 polisten biri ve bu sayı giderek artmakta. Ancak SPD'li Thilo Sarrazin, Berlin Emniyeti’ne Türk ve Arap kökenli gençleri almak için seviyenin düşürüldüğünü ileri sürdü.

Sarrazin, polis eğitimindeki bu seviye düşüklüğünün 10 ya da 20 yıl sonra kendini göstereceğini, Berlin İçişleri Senatörü Frank Henkel’in ise bu tehlikenin farkında olmadığını söyledi. Berlin İçişleri Senatörü Frank Henkel ise “Sarrazin'in bizim toplumumuza entegre olmuş, hukuk ve yasaları koruyanlara saldırması, aptallık” dedi.

O SÖYLEDİ, POLİS YALANLADI
İsviçre Weltwoche dergisine konuşan Sarrazin'in tezleri şöyle: “Polislik için başvuran Türk ve Arap kökenlilerin büyük çoğunluğu geçmişte suça bulaşmış kişiler. Bu nedenle polisten iyi hal belgesi yumuşatılıyor. Eskiden müracaat tarihinden önce en az 10 yıl suç işlememiş olma şartı vardı. Şimdi bu 5 yıla indirildi.”

Haberin Devamı

Polis sözcüsü Stefan Redlich, Sarrazin'in bu tezini yalanladı ve ne önce ne de şimdi böyle bir zaman sınırlaması olduğuna dikkat çekerek polis adaylarının çeşitli faktörlere göre değerlendirildiğini belirtti. Redlich ayrıca sabıkalı adayların o zamanki yaşı, davanın sonucu ve kişisel gelişimi gibi birçok konuya önem verildiğini ifade etti.

Sarrazin'in bir diğer tezi: Türk ve Arap kökenlileri polis yapmak için Almanca'ya tam hakim olma şartı kalktı. Sarazzin'in bu tezinin asılsız olduğunu belirten İçişleri Politikaları Sözcüsü Peter Trapp, “Almanca dışında başka dil konuşan adaylara ek puan veriliyor. Bu adaylar böylece tercih edilenler arasına giriyor. Almancaya hakim olmayanlar ise eleniyor" dedi.

MÜSLÜMANLARA AYRI DUŞ TEZİ
Sarrazin ayrıca Türk be Arap kökenli polislerin ayrı bir duş kullandığını, böylece din kaynaklı sorunların engellendiğini ve Ramazan ayında güçsüz hissettikleri için görev esnasında devriye aracını terk etmeyi reddettiklerini öne sürdü. Berlin polisi bu iddiaların da tamamen asılsız olduğunu açıkladı.

Berlin İçişleri Senatörü Frank Henkel, “Sarrazin toplumsal huzursuzluğa suçlu arıyor ancak polisle yanlış hedef seçti” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!