‘Sevgi Varsa Engel Yok’

Güncelleme Tarihi:

‘Sevgi Varsa Engel Yok’
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2022 11:51

Gelecek yıl kuruluşunun 35’inci yılını kutlayacak olan Berlin Klâsik Türk Müziği Derneği (BKTMD) Korosu, yine anlamlı bir müzik etkinliğine imza attı. BKTMD, Dünya Engelliler Günü’nde engelli insanların yaşamlarında ‘farkındalık yaratmayı teşvik etmek amacıyla’ diyerek, ‘Sevgi Varsa Engel Yok’ özdeyişi adı altında bir konser verdi.

Haberin Devamı

TATYOS Efendi’nin Rast Peşrevi ile başlayan konserin birinci bölümü öncesi ikinci başkan İlknur Gümüş kısa bir konuşma yaptı. Bu bölümde koro, Dede Efendi’nin rast, hicaz, bestenigâr, gül’izar ve şehnaz eserlerini okudu. Ardından solo seslendirmeler bölümüne geçildi. ‘Mah yüzüne âşikanım’ adlı eseri Gökhan Çiçek, ‘Ey büt-i nev edâ’yı Handan Doğan ve ‘Ben seni sevdim seveli’ adlı bestenigâr şarkıyı Yeşim Demirel solo olarak seslendirdiler. Birinci bölüm Dede Efendi’nin ‘Gönül Durmaz su gibi çağlar’ adlı şehnaz şarkısı ile sonra erdi.

‘Sevgi Varsa Engel Yok’
KONSERİ 500 KİŞİ İZLEDİ
İkinci bölümün ilk eseri Neyzen Yusuf Paşa’nın Segâh Peşrevi’si oldu. Koro ardından Segâh ve Hüzzam Makamı’nda eserler sundu. Bu bölümde Filiz Dağlı ‘Sevda yaratan gözlerini her zaman öpsem’ ile Nejla Altıok ‘Bir rüzgârdır gelir geçer sanmıştım’ adlı eserleri seslendirdi. Özgür Özgüler’in viyolonsel Hüzzam Giriş Taksimi’nden sonra Şebnem Türkmen ‘Gönlüm seher yeli gibi’ konserin en çok alkış alan solo eserini seslendirdi. Konserin son bölümünde 14 yıl önce aramızdan ayrılan Cumhuriyet döneminin en büyük bestekârlarından rahmetli Avni Anıl’ın Hüzzam eseri ‘Ağlaya ağlaya giderim diyor’ adlı besteyi koro seslendirdi. Konseri yaklaşık 500 kişi izledi. ‘Her gece yollarda gözledim seni’ ve ‘İndim havuz başına’ adlı eserler okunurken salondaki izleyiciler de eşlik etti.
Koronun sazendeleri: Mustafa İçme (keman), Evren Can Kaman ile Tamer Özgüler (ud), Remzi Yılmaz (tanbur), Fuat Temizer (ney) ve Ender Demir (ritim saz); Türkiye’den konuk sazlar Sercan Halili (klâsik kemençe), Serkan Halili (kanun), Özgür Özgüler (viyolonsel) ve Serdar Bişiren (ritim saz). BERLİN
‘Sevgi Varsa Engel Yok’

‘Sevgi Varsa Engel Yok’
‘Sevgi Varsa Engel Yok’

‘Sevgi Varsa Engel Yok’

‘Sevgi Varsa Engel Yok’
‘Sevgi Varsa Engel Yok’

 

BAKMADAN GEÇME!