Sesimi duyan doktor yok mu?

Güncelleme Tarihi:

Sesimi duyan doktor yok mu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2012 12:34

Kalp krizi geçirdikten sonra bir bakımevinde solunum makinesine bağlı olarak yaşayan Mehmet Hayova'nın dramı sürüyor. Eşi için yardım çağrısını yineleyen Dilek Hayova, “Benim maddi bir beklentim yok. Tek isteğim eşimi konunun uzmanı bir doktorun görmesi” diye gözyaşı döktü.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın Köln kentinde geçirdiği kalp krizi sonucunda beyninde hasar oluşan Mehmet Hayova'nın (52) durumu ciddiyetini koruyor.

Eşinin durumu nedeniyle hayatı alt üst olan altı çocuk annesi Dilek Hayova (43), eşinin bir kez daha kontrol edilebilmesi için konunun uzmanı doktorlardan yardım talep etti. Maddi beklentisinin olmadığını belirten Hayova, “Sağlık sigortası eşimin bir kez daha kontrol edilmesi için ödeme yapmıyor. Doktorlara yalvarıyorum. Yardım edin, eşim sağlığına kavuşsun” diye göz yaşı döktü.

Eşini ölüme terk ettiler
Dilek Hayova, şöyle konuştu: “Şu an en büyük isteğim, eşimi bir başka doktorun da muayene etmesi. Mehmet'i, 'Artık ümit yok' diye resmen ölüme terk ettiler. Sağlık sigortası da bu rapora uyup, başka bir doktora gönderme masrafını karşılamıyor. Ben bunu kabullenemiyorum. Birkaç aya önce son kontrolünü yapan doktorlar, eşim hiçbir reaksiyon göstermediğini iddia ettiler. Ama ben eşimle konuştuğumda reaksiyon alıyorum. 'Mehmet, canımın içi, seni çok seviyorum' dediğimde, dönüp bana bakıyor. Sesimi duyan doktorlara yalvarıyorum. Lütfen gelin, bir kez daha test yapın. Allah kimsenin başına böyle bir acı vermesin. İbrahim Tatlıses'i mucizeyle ayağa kaldırdılar. Aynı şekilde eşimin tekrar ayağa kalkacağına inanıyorum. Mucize de olsa tüm kalbimle bunu hissediyorum. Mehmet'in direndiğini gözümle görüyorum. Onun mücadelesine karşı ben bir şeyler yapamadığım için kendimi suçlu hissediyorum. Kendim için hiçbir şey istemiyorum. Yeter ki o sağlığına kavuşsun.”

Sigorta karşılamıyor
Eşine evinde bakmasına küçük çocukları nedeniyle izin verilmediğini belirten Dilek Hayova, “İki aydır Köln'de bakımevinde boğazına takılan hortumdan verilen oksijene bağlı olarak yaşıyor. Doktorlar, 'Hiç ümit yok. Bir daha ayağa kalkamaz' diyor. Ben bunu kabullenemiyorum. Her an ölebileceği ihtimalini düşünmek bile istemiyorum. Bir kez daha test yapılmasını istiyorum. Ama Sağlık Kasası ödeme yapmıyor. Zaten şu anki şartları yaptığım mücadeleler sonucu elde ettik. Kasaya adeta yalvara yakara ödettiriyorum” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Hürriyet'te yayınlanan haber üzerine isminin açıklanmasını istemeyen bir işadamının kendisiyle bağlantı kurduğunu belirten Hayova, “Bize verdiği destek için kendisine çok teşekkür ediyorum. Bu zor günümüzde bize yardımcı oluyor” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!