Şermin Langhoff’a büyük onur

Güncelleme Tarihi:

Şermin Langhoff’a büyük onur
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2012 14:17

MAKSİM Gorki Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Şermin Langhoff, Almanya’da farklı fikir, kültür ve dinlere hoşgörü gösterilmesi yönünde yaptığı çalışmalarla Almanya’nın önemli ödülleri arasında bulunan Medelshon Hoşgörü Ödülünü aldı.

Haberin Devamı

Aralarında Avukat Seyran Ateş’in de bulunduğu yedi kişilik jüri üyesi, iki yılda bir verilen Mendelshon ödülüne Şermin Langhff’u oy birliği ile layık gördü.

Sanat Yönetmeni Langhoff ödülünü, önceki akşam aralarında Berlin Çalışma, Uyum ve Kadınlardan Sorumlu Senatör Dilek Kolat, Berlin Kültür Müsteşarı Andre Schmitz, Yeşiller Milletvekili Özcan Mutlu ve Sol Parti Milletvekili Hakan Taş’ın da bulunduğu çok sayıda sanat, siyaset ve ekomomi dünyasının önemli isimlerinin hazır bulunduğu törenle aldı.

Başarılı çalışmalar
Berlin KreuzbergüBallhaus Nauynstr’de kültür kuratörü olarak görev yaptığı 2008 ile 20012 yılları arasında yaptığı başarılı çalışmalar ile farklı kültür, fikir ve dinlerin birarada ve hoşgörü içinde birlikte üretken olmasını sağladığı için ödüle layık görülen Şermin Langhoff’ün ödül konuşmasını ise Avukat Seyran Ateş yaptı.

Ateş, Langhoff’un külürel alanda yaptığı başarılı çalışmalarını anlattı. Sarrazin’e eleştiri Ödülünü Kültür Müsteşarı Andre Schmitz’den alan Langhoff, yaptığı konuşmada tarih boyunca hoşgörüsüzlük ve tahamülsüzlük yüzünden katledilen aydınları andı.

Almanya’da son dönemde nazi terör çetesi Nasyonal Sosyalist Yeraltı Örgütü’nün (NSU) işlediği cinayetleri, Thilo Sarrazin’in Türklere ve Müslümanlara yönelik hakaret dolu kitabını ve Gazeteci Mely Kiyak’a yönelik başlatılan susturma kampanyasını hatırlatarak toplumun daha fazla hoşgörü içinde olmasını istedi.

Şermin Langhoff kimdir
1969 yılında Bursa’da doğan ve büyükanne ile büyükbabasının yanında büyüyen Şermin Langhoff, Almanya’ya göç eden ailesiye birlikte 1978 yılında Nürnberg’e geldi.

NDR radyo televizyon kurumunda meslek eğitimi yapan Şermin Langhoff, bunun yanısıra, sinema ve tiyatro çalışmalarına başladı.

Fatih Akın’ın Duvara Karşı filminde asistanlık da yapan Langhoff, 17 yıl önce Berlin’e taşındı. 2007 yılında Kreuzberg ilçe belediyesi ve senato tarafından desteklenen küçük bütçeli Ballhaus Nauynstr. sanat evinin genel müdürlüğüne getirilen Langhoff, bir çok tiyatro projesiyle Almanya genelinde ismini duyurdu.
Tiyatro yönetmeni Lukas Langhoff ile evli olan başaralı sanat yönetmeninin bu evlilikten dünyaya gelen bir kızı var.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!