Seri katil hala sır

Güncelleme Tarihi:

Seri katil hala sır
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2006 00:00

Almanya’da 9 esnafın infaz edildiği seri cinayetlerin aydınlatılması için biçilen 300 bin Euro’luk para ödülüne rağmen Türkler hala susuyor. Kassel’deki emniyet müdürlüğü sözcüsü \"Hala bizi katile götürecek ipucu gelmedi. Türkler susuyor\" derken yabancılar sorumlusu Ercan Tunalıoğlu \"Türklerde 10. kurban olma korkusu var\" dedi.

Haberin Devamı




Halit Yozgat
Almanya’da sekizi Türk olmak üzere dokuz esnafın öldürüldüğü seri cinayetlerle ilgili çalışmalarını sürdüren güvenlik güçleri hala katili arıyor.

Son kurban Halit Yozgat’ın öldürüldüğü Kassel’deki emniyet müdürlüğü sözcüsü Wolfgang Jungnitsch "300 bin Euro para ödülü biçilmesine rağmen bizi katile götürecek bir ipucu gelmedi.

Türkler susuyor" dedi. Ellerinde hala 100’lerce araştırılması gereken bilgi veya iz olduğunu da hatırlatan sözcü, "Çalışmalarımız hızla sürüyor. Türklerden yardım bekliyoruz" dedi.

AJAN KAFALARI KARIŞTIRDI

1 yıldır Kassel emniyet müdürlüğünde yabancılar danışmanı olarak çalışan ve Halit Yozgat cinayeti ile de yakından ilgilenen Ercan Tunalıoğlu, "Özellikle son ’Alman Ajan’ haberlerinden sonra Türkler arasında yeni bir tedirginlik başladı. Kassel’deki cami ve dernekleri bizzat dolaşıp vatandaşlarımızla görüşüyorum.

Kendilerine bize güvenebileceklerini anlatıyorum" dedi. Halit Yozgat’ın babası İsmail ile de sürekli irtibat içinde olduğuna değinen Tunalıoğlu, "Türklerin en büyük korkusu yeni bir cinayetin işlenmesi. Esnaf tedirgin. Türklerde 10. kurban olma korkusu var" dedi.

PARA ARTSA NE OLUR?




Seri Cinayetler
Cinayetlerin aydınlatılması için biçilen 300 bin Euro’luk oldukça yüksek para ödülünün insanların konuşmasında pek faydalı olmadığına da değinen Tunalıoğlu, "Bu olayda paranın miktarı önemli değil.

İnsanlar kendi can güvenliği uğruna paraya bakmıyorlar bile. Bende para miktarının artması bile durumu değiştirmez" dedi. Halit Yozgat’ın babası İsmail Yozgat’ın "Ödül 3 milyon" olsa bu olay çözülür" sözlerini de hatırlatan Ercan Tunalıoğlu, "Bu miktarda bir para ödülü bugüne kadar Almanya’da hiç olmadı. Olması da güç. Zaten buna polis karar vermez, bu savcılığın işi" dedi.

Ahmet ATAK / FRANKFURT

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!