Seri cinayetlere meclis el koydu

Güncelleme Tarihi:

Seri cinayetlere meclis el koydu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2006 00:00

Almanya'da sekizi Türk esnafın öldürüldüğü seri cinayetlere Alman ajanın adının karışması ortalığı karıştırdı. Hessen Eyalet İçişleri Komisyonu ile Hessen Parlamentosu Anayasayı Koruma Kontrol Komisyonu üyelerinin bu konuyu görüşmek üzere yarın biraraya gelmeleri bekleniyor.

Haberin Devamı




Seri Cinayetler
Almanya'da son altı yıl içinde aynı tabancayla işlenen ve sekizi Türk olmak üzere dokuz esnafın öldürüldüğü cinayetler serisinde, Hessen Eyaleti Anayasayı Koruma Örgütü'nden bir ajanın adının karışması ortalığı karıştırdı. Hessen Eyaleti'nde muhalefet partileri SPD, Yeşiller ve FDP harekete geçirdi. Hessen İçişleri Bakanı Volker Bouffier'e (CDU) yüklenen politikacılar, "Sayın Bouffier nasıl olur da bizi bu olay hakkında bilgilendirmez" dediler.

FDP Meclis Grup Başkanı Jörg-Uwe Hahn gelişmelerin basından öğrenilmesinin ise kabul edilemez olduğunu söyledi. Yeşiller Partisi Meclis Grup başkanı Tarek Al-Wazir ise "Ne Hessen İçişleri Komisyonu, ne de Hessen Parlamentosu Anayasayı Koruma Kontrol Komisyonunun olaydan haberi yoktu. Bu İçişleri Bakanı Bouffier'in inanılmaz bir hatasıdır. Bu hata sonuçsuz kalmamalı" dedi.

CDU "Politik bir çamur savaşına dönüştürülmemesi gereken hassas bir konu" açıklamasını yaptı. Bu arada gelen yoğun eleştiriler sonucu ajan olayının araştırılması için Hessen İçişleri Komisyonu ile Hessen Parlamentosu Anayasayı Koruma Kontrol Komisyonu üyelerinin yarın biraraya gelmeleri bekleniyor.

Görevden alındı

6 Nisan'da Halit Yozgat'ın (21) öldürüldüğü Kassel'deki internet kafeden cinayet işlenmeden 1 dakika önce çıktığını açıklayan Hessen Eyaleti Anayasayı Koruma Örgütü çalışanı, 21 Nisan'da gözaltına alınarak sorgulanmış fakat olayla bağlantısı olduğu yönünde bir delil bulunamaması nedeniyle 24 saat sonra serbest bırakılmıştı.

Kuzey Hessen'de oturduğu belirtilen Alman Ajanın Kassel Savcılığı tarafından sürdürülen soruşturma nedeniyle görevden alındığı Hessen İçişleri Bakanlığı tarafından açıklandı. Bakanlık sözcüsü ayrıca, çalışanın disiplin komisyonuna aktarıldığını da bildirdi. Bir görgü şahidi, şüphelinin elinde plastik bir poşet ile internet kafeye girdiğini söylerken uzmanlar da "Katil, mermi kovanları yere düşmesin diye tabancasını poşete sokarak ateşledi" kanaatine varmışlardı.

Ahmet ATAK - Selahattin DUYGU

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!