Sercan’ın ölümü araştırılmalı

Güncelleme Tarihi:

Sercan’ın ölümü araştırılmalı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2012 16:28

GEÇEN yıl gözaltına alındığı Stockholm’un Handen semtindeki karakolda çarşafa asılı olarak bulunan Sercan Budakçı’nın ölümündeki sır perdesi aralanamazken, ailesini ziyaret eden dernek yöneticileri, olayın gün ışığına çıkarılması için her türlü girişimde bulunacaklarını söylediler.

Haberin Devamı

İsveç Alevi Federasyonu Başkanı Ali Çagan, İsveç Türkiyeliler Dayanışma ve Kültür Derneği ve Türk Kültür ve Sanat Derneği yöneticileri ile birlikte Sercan’ın ailesi ile görüştü.

Hastaneye götürülmedi

Sercan’ın annesi Zöhre Budakçı, oğlunun ölümünden karakolda görev yapan polis ve doktoru sorumlu tuttu. Oğlunun vücudundaki morarma ve şişliklerin karakolda meydana geldiğini iddia etti. Oğlunun ölmeden bir kaç saat önce kendisini aradığını ve “Anne beni copla dövdüler. Beynim neredeyse yerinden çıkacak” dediğini aktaran Zöhre Budakçı “Oğlum defalarca kendini iyi hissetmediğini söylemesine ve hastaneye götürülmesini istemesine rağmen hastaneye gönderilmedi. Eğer hastaneye gönderilseydi bugün hayatta olacaktı. Ben oğlumun ölümünün m nedeninin araştırılmasını ve sorumlularının açığa çıkarılarak yargılanmasını istiyorum” şeklinde konuştu.

Karakolda ölümler arttı

İsveç Alevi Federasyonu Başkanı Ali Çagan, son yıllarda karakollarda ölüm olaylarının arttığını, bu nedenle de Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Örgütleri’nin İsveç’e eleştiriler yöneltiğini hatırlattı. Çagan, Sercan’ın ölümünün sorumlularının açığa çıkarılması için başlattıkları çok yönlü girişimleri sürdüreceklerini de söyledi.

Gündeme getireceğiz

DERNEKLERİN girişimi sonucu Sol Parti Milletvekili Amineh Kakabaveh ile Sosyal Demokrat İşçi Partisi Milletvekili Yılmaz Kerimo, Zöhre Budakçı ile görüştüler ve olayın açığa çıkarılması için gerekli girişimde bulunacaklarını söylediler. Amineh Kakabaveh, Zöhre Budakçı’ya “Göçmenlere yönelik ırkçı ve ayrımcı yaklaşımlara izin vermemeliyiz. Bu nedenle de Sercan’ın ölümünün sorumlularının açığa çıkarılması için mücadele etmeliyiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!