Serap Güler’den ‘radikal’ öneri

Güncelleme Tarihi:

Serap Güler’den ‘radikal’ öneri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2023 11:37

Almanya’da özellikle çete gibi faaliyet gösteren büyük Arap aşiretlerinin çıkardığı şiddet olayları, ülkede taştışma konusu oldu. Uzun süredir siyaset dünyasında, mafya yapılanmalarıyla illegal kazanç elde eden Arap aşiretlerine karşı tedbirler gündemdeyken, en radikal öneri CDU’lu Federal Meclis milletvekili Serap Güler’den geldi.

Haberin Devamı

ŞİDDETE bulaşan illegal yapılanmaya giden aşiretlerin lüks araba, gayrimenkul ve lüks marka saatleri gibi eşyalarına el konulmasını öneren Serap Güler, daha da ileri giderek, çocuklarının velayetlerinin alınmasını istedi. Bild gazetesinde çıkan habere göre Güler, “Ne yazık ki, entegrasyon kurslarının pek faydası olmuyor. Aynı zamanda çocukları ve gençleri, gerekirse suçlu ebeveynlerin ebeveynlik haklarını iptal ederek bu ailelerden korumalıyız” dedi. Almanya’da var olan yasalar çerçevesinde gençlik merkezleri, aile içi şiddet veya çocuğun bakımının ihmal edilmesi gibi durumlarda çocuğun velayetini üstlenebiliyor. Öte yandan belli şartlar altında, illegal elde edilen mal varlıklarına yasal olarak el koymak mümkün.
Daha önce de Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser, aşiretlere karşı yeni bir ittifak kurulacağını duyurmuştu. Aşiret yapılarını dağıtmak isteyen Faeser, “Sert olmalı ve suç aşiretlerine sınırlarını göstermeliyiz. Devlet burada gücünü göstermeli ve bir milimetre bile geri çekilmemeli” demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!