Selefilere karşı işbirliği yapılacak

Güncelleme Tarihi:

Selefilere karşı işbirliği yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2014 12:31

DİTİB Hessen Eyalet Birliği’nin düzenlediği iftarda Türk gençlerinin Selefilere katılmasını önlemek için Müslüman örgütlerinin işbirliği yapacağı belirtildi

Haberin Devamı

DİTİB Hessen Eyalet Birliği, Wiesbaden DİTİB Cami’de düzenlediği iftarda faaliyet gösteren Türk ve Alman kurum ve kuruluşlarını biraraya getirdi.

Frankfurt Başkonsolosu Ufuk Ekici, Hessen Eyaleti Kültür Bakanı Prof. Dr. Alexander Lorz, Din Hizmetleri Ataşesi Ramazan Dağlı, SPD milletvekili Turgut Yüksel, CDU milletvekili İsmail Tipi, Wiesbaden Şehir Yönetimi Kültür ve Uyum Dairesi Başkanı Rose-Lore Scholz, Batı Hessen Emniyet Müdürü Robert Schäfer, Başkomiser Döndü Yazgan ile Hessen Anayasayı Koruma Teşkilatı Başkanı Roland Desch’in de katıldığı iftara konuşan DİTİB Hessen Eyalet Birliği Başkanı Fuat Kurt, Müslüman gençlerin Selefiler tarafından kandırılıp radikalleştirilmeleri ve Suriye’ye gönderilmelerini önlemek için yapılan çalışmalara destek verdiklerini belirtti.

Türkçe’nin ikinci yabancı dil olarak okutulmasını istediklerini belirten Fuat Kurt, AWO, DİTİB Hessen Eyalet Birliği, Alevi Kültür Merkezi ve Hessen Türk Toplumu’nun Frankfurt ve Wiesbaden için geliştirdikleri ‘Türkçe Almanca Anaokulu Projesi’nin başlayacağını da söyledi.

BEN DE TUTUYORDUM
Orucun Hıristiyanlar için de önemli bir ibadet olduğunu kaydeden Alexander Lorz ise bakan olmadan önce oruç tuttuğunu anlattı. Lorz, İslam dersi konusunda DİTİB Hessen’i muhatap aldıklarını söyledi. Ramazan ayının dinler ve kültürlerarası barış ve diyaloga katkıda bulunduğunu belirten Frankfurt Başkonsolosu Ufuk Ekici de, İslam dersinin eyalette verilmesini sağlayan yetkililere teşekkür etti. Başkonsolos Ekici Türkçe dersinin de geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!