Şehrin göbeğinde araba yarışı

Güncelleme Tarihi:

Şehrin göbeğinde araba yarışı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2008 14:51

Almanya'nın Münih kentinde porsche 911 turbo ve SLK model mercedeslerle yarışa kalkan gençleri 5 polis aracı zor durdurabildi. İkisi Türk, ikisi Arap dört genç şehrin göbeğinde 127 km hız yaptı.

Haberin Devamı

MÜNİH'in Schwabing semtinde sürat arabalarıyla yarış yapan dört genci, beş polis arabası zorla durdurabildi. Polisten verilen bilgiye göre ikisi Türk, ikisi ise Arap dört genç yaroş öncesi bir MC Donald’s restoranında buluştu. Dört genç daha sonra altlarında Porsche 911 turbo ve SLK model üç mercedesle lastikleri gıcırdatarak yarışa geçti. Bölgede devriye gezen sivil polisler lastik gıcırtıları ve dehşet verici egzos bağırtısını çok uzaktan duyarak peşlerine düştü.

Kentin anacaddesi Leopold’te önlerinde üç aracın birbiriyle yarıştığını gören sivil polisler takviye polis gücü istedi. Gençleri arkadan takip eden sivil polisler kendi km göstergesinde dört gencin 127 km hızla gittiğini tespit etti. Leopold caddesinde hızla bir şeritten ötekine geçerek hız yarışı yapan gençlerin önünü, takviye gelen 5 polis aracı Schenkendorf caddesi yanında keserek durdurdu.

Ehliyetlere el konuldu

SLK 55 AMG Mercedes’le yarışan 20 yaşındaki Deniz D. kentte karı koca piyango bileti satan Türk ailenin torunu çıktı. Deniz D.’nin arabasının babasının üzerine kayıtlı olduğu belirlendi. Porsche 911 turbo aracı kullanan 19 yaşındaki genç de Türk çıktı. SLK 200 Mercedes’i sürenin 26 yaşında Arap, SLK 350 Mercedes’i kullananın ise 31 yaşında bir Iraklı olduğu açıklandı. Yarışçı Türk gençlerinden Deniz D. (20), Iraklı Celal H. ve Iraklı’nın yanında oturan Koray A. polisin 127 km hızla yarış yaptığı suçlamasına itiraz etti.

Ancak polis dört gencin hız yarışının kendilerine çok pahalıya malolacağını açıkladı. Polis 19 ve 20 yaşındaki iki Türk gencinin ehliyetlerinin deneme süresinde olduğunu ve ehliyetlerini kaybedeceklerini belirtti. Arap ve Iraklı yarışçıların ise ehliyetlerine birer ay el konulacağını ve dört puanlarının silineceğini kaydeden polis ayrıca dört gencin bin 800 Euro’ya kadar para cezasına çarptırılacağını vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!