Şehitlerimizi uğurluyoruz

Güncelleme Tarihi:

Şehitlerimizi uğurluyoruz
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2012 10:50

Cudi Dağı’ndaki operasyonda şehit düşen özel harekat polisleri son yolculuklarına uğurlanıyor.

Haberin Devamı

İZMİR

"AĞLAMAYIN KOCAMIN BAŞINDA, ŞEREFSİZLERİ SEVİNDİRMEYİN"

Şırnak’ın Cudi Dağı’nda teröristlerle girilen çatışmada şehit düşen Özel Harekat’ta görevli polis memuru Cihat Akkaya’nın İzmir’deki cenaze töreni sırasında duygusal anlar yaşandı. Şehit Akkaya’nın cenaze namazı için götürüldüğü camide, tabuta kapanarak ağıt yakan yakınlarına bağıran ve üzerine eşinin üniformasını giyen Deniz Akkaya, "Ağlamayın kocamın başında. Kızımı yetiştiriyorum. Kendim geliyorum. Kocam şerefsizlerle savaşırken bu hale geldi. Şerfsizleri sevindirmeyin" diye haykırdı.

Şırnak’taki Cudi Dağı’nda teröristlere yönelik devam eden operasyonlarda, yaralı arkadaşlarını kurtarmaya giden Özel Harekat polisi 33 yaşındaki Cihat Akkaya şehit düştü. Şırnak’taki toplu törenin ardından İzmir’e getirilen şehit Akkaya’nın cenazesi, ilk olarak Bornova İlçesi’ndeki babaocağının önünden geçirildi. Ardından Gaziemir İlçesi’ndeki evinin önünden son kez geçirildi.

Haberin Devamı

Burada cenazeyi lösemi tedavisi gören eşi Deniz Akkaya, kızı 12 yaşındaki Aybüke Akkaya ve kayınpederi Kamil Alan, diğer yakınlarıyla üzerlerine giydikleri şehit Akkaya’nın üniformasıyla karşıladı. Bu sırada kayınvalide Meral Alan da, silah arkadaşının ardından gözyaşı döken bir Özel Harekat Polisi’ne sarılarak, "Damadım da sizin gibi çok yakışıklıydı. Kızımı onun için verdim. Hepinize kurban olayım" dedi.

Kardeşi Caner Akkaya’nın da çalıştığı Libya’daki olaylar nedeniyle ülkeye geri döndüğü öğrenilen şehit polis Cihat Akkaya’nın cenazesi daha sonra, geçen hafta Kabil’de düşen helikopterde şehit olan Üsteğmen Murat Yıldız’a da son görevin yerine getirildiği Gülhane Camisi’ne götürüldü.

Polis mangası tarafından omuzlarda taşınıp musalla taşına konan tabutu gören şehit kızı Aybüke Akkaya ve diğer yakınları, ağıt yakıp gözyaşı döktü. Bu sırada tabutun başına şehit eşinin üniforsanı giyerek gelen Deniz Akkaya, "Ağlamayın kocamın başında. Kızımı yetiştiriyorum. Kendim geliyorum. Kocam şerefsizlerle savaşırken bu hale geldi. Şerefsizleri sevindirmeyin" diye haykırdı. Deniz Akkaya kızı Aybüke’ye de, "Anneciğim ağlama. Ağlama kuzum. Sevindirme kimseyi" dedi.,

Haberin Devamı

ŞEHİT EŞİNDEN TEK DAMLA GÖZYAŞI

Şırnak’ta teröristlerle girilen çatışmada şehit düşen Özel Harekat’ta görevli polis memuru Cihat Akkaya için, Gülhane Cami’nde tören düzenlendi. Polis memurunun eşi Deniz Akkaya, kızı Aybüke Akkaya, babası Mehmet Akkaya, annesi Sıdıka Akkaya ile diğer yakınlarını törene katılan yetkililer teselli etti.

Cenazeye Vali Cahit Kıraç, Büyükşehir Belediyesi Bakan Yardımcısı Sırrı Aydoğan, Ege Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Musa Alsever, NATO Bölge Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümgeneral Atilla Özler, Hava Teknik Okullar Komutanı Tümgeneral Atilla Gülan, İstihkam Eğitim Merkez Komutanı Tuğgeneral Celalettin Bacanlı, Hava Eğitim Kurmay Başkanı Tuğgeneral Recep Yüksel, CHP Milletvekilleri Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu, Musa Çam, AKP Milletvekilleri Mehmet Tekelioğlu, Nesrin Ulema, Rıfat Said, Aydın Şengül, Ali Aşlık, MHP Milletvekili Oktay Vural ile Emniyet Müdürü Ali Bilkay ile çok sayıda polis müdürü ile yaklaşık 1000 kişilik vatandaşlar topluluğu katıldı.

Haberin Devamı

ASLANLAR GİBİ GİDİYOR

Öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından şehit polis memuru Cihat Akkaya’nın cenazesi, meslektaşlarının omuzlarında bir süre taşındı. Bu sırada sık sık yakınlarını "ağlamayın" diye uyaran polis memurunun eşi Deniz Akkaya, tabutun arkasından "Aslanlar gibi gidiyor" diye seslendikten sonra tek damla gözyaşı döktü. Onu da hemen eliyle silen Deniz Akkaya, metanetini tören sonuna kadar korudu. Şehit polis memurunun cenazesi, daha sonra götürüldüğü Işıkkent Mezarlığı içerisindeki polis şehitliğinde son yolculuğuna uğurlandı.

KARDEŞİNİ GERİ GETİRTMİŞ

Bu arada Libya’da işçi olarak çalıştıktan sonra Irak’ta da çalışan şehit polis memurunun kardeşi Caner Akkaya’nın da, bir ay önce İzmir’deki baba evine döndüğü öğrenildi. Caner Akkaya’nın dönüşünde de, bölgede görev yapan şehit polis Cihat Akkaya’nın telkinlerinin de etkiliği olduğu ileri sürüldü.

Haberin Devamı

ADANA

HALK YASA BOĞULDU

Şırnak’ın Silopi İlçesi’ndeki Cudi Dağı’nda terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonda şehit düşen özel harekat polisi 28 yaşındaki Arif Mamış, memleketi Adana’yı yasa boğdu.

Bir gün önce Cizre’de şehit düşen polis memuru Ahmet Toprakoğlu’nu toprağa veren Adana’da, bugün de Arif Mamiş için gözyaşı döküldü. 2 yıllık şark görevini tamamlamasına rağmen Şırnak’ta kalmayı tercih eden 6 yıllık polis Arif Mamış’ın annesi tabutu açtırıp, oğlunu son kez görmek isteyince, uğurlamaya katılan yaklaşık 3 bin kişinin yüreği dağlandı.

Şırnak’taki 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’nda düzenlenen törenin ardından dün akşam Adana’ya getirilen şehit Arif Mamış’ın Türk Bayrağı’na sarılı cenazesi, bu sabah Adana Numune Hastanesi morgundan alınıp, merkez Seyhan İlçesi’nde Yeşilyurt Mahallesi’nde yaşayan kardeşleri Mehmet, Önder ve Ercan Mamış’ın oturduğu evin sokağına getirildi.

Bayraklarla donatılan sokakta şehidin babası İbrahim, annesi Elif ve kardeşleriyle birlikte toplanan yaklaşık 3 bin kişi, şehit Mamış için gözyaşı döktü. Bayrağa sarılı tabut içindeki oğlunu son kez görmek isteyen acılı anne Elif Mamış’ı Adana İl Müftüsü Arif Gökçe teselli etmeye çalıştı. Evlat acısıyla sarsılan şehit annesinin ağıtları, uğurlamaya katılanların yüreklerini parçaladı.

Müftü Arif Gökçe’nin yaptığı duanın ardından şehidin cenazesi tekbirler eşliğinde cenaze aracına konulup, merkeze 140 kilometre uzaklıkta Aladağ İlçesi’ne bağlı Kıcak Köyü’nde toprağa verilmek üzere konvoyla götürüldü. Şehit polis Arif Mamış, köy mezarlığında toprağa verildi.

Haberin Devamı

ŞEHİT ANNESİ KEFENİ AÇTIRIP, OĞLUYLA HELALLEŞTİ

Şırnak’ın Silopi İlçesi’ndeki Cudi Dağı’nda terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonda şehit düşen özel harekat polisi 28 yaşındaki Arif Mamış, Adana’nın Aladağ İlçesi’ne bağlı Kıcak Köyü’ndeki mezarlıkta dualarla toprağa verildi. Şehit annesi Elif Mamış’ın ısrarları üzerine Adana İl Müftüsü Arif Gökçe, kefeni açıp, anneye yüzünü göstererek helalleştirdi. Müftü Gökçe, "Ağlamak yok, oğlun peygamberlerin arkadaşı oldu. Bak yüzü gülüyor. Sen de ağlama" dedi.

Yaklaşık 500 kişinin yaşadığı 150 haneli Kıcak Köyü’nde şehit Arif Mamış’ın cenaze törenine yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Köy camisinin avlusunda düzenlenen törene şehidin ailesi, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Adana Milletvekilleri AK Partili Necdet Ünüvar, Fatoş Gürhan, Ali Küçükaydın, Mehmet Şükrü Erdinç, MHP’li Seyfettin Yılmaz, Ali Halaman, İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Hasan Canbolat, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Zihni Aldırmaz, İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Murat Koç, İl Emniyet Müdürü Mehmet Avcı, Çukurova Belediye Başkanı CHP’li Yıldıray Arıkan ile vatandaşlar katıldı.

Cenaze namazı öncesi şehidin eşi Ebru Mamış, 3 yaşındaki kızı Sudenaz’ı kucağına alıp, teselli bulmaya çalıştı. Ebru Mamış "Benim Arif’im ölmedi, şehit oldu. ’Bir gün gelemez şehit düşersem, arkamdan ağlama’ dedi. Ağlamayacağım Arif’im" diye ağıtlar yaktı, ancak gözyaşlarını tutmaya gayret gösterdi.

Protokol üyeleri, şehidin babası İbrahim, annesi Elif, eşi Ebru, kardeşleri Mehmet, Önder ve Ercan Mamış’a taziye diledi. Adana İl Müftüsü Arif Gökçe’nin kıldırdığı cenaze namazında Milletvekili Fatoş Gürkan ön safta yer aldı. Cenaze namazının ardından omuzlara alınan şehidin cenazesi, tekbirler eşliğinde köy mezarlığına götürüldü.

Adana’daki uğurlamada Türk Bayrağı’na sarılı tabut içinde oğlunu son kez görmek isteyen acılı anne Elif Mamış’a engel olan Adana İl Müftüsü Arif Gökçe, köy mezarlığında yoğun ısrarlar üzerine ağlamayacağına dair söz aldıktan sonra kefeni açıp, şehidin yüzünü anneye gösterdi. Müftü Gökçe, oğluyla helalleşen anneye "Ağlamak yok, oğlun peygamberlerin arkadaşı oldu. Bak yüzü gülüyor. Sen de ağlama" dedi. Birkaç saniye oğlunun yüzüne bakan Elif Mamış’ın koluna giren yakınları, tabuttan uzaklaştırıldı.

İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş ise şehit babası İbrahim Mamış’ın elinden tutup, acısını paylaştı.

ANTALYA

"BABA BİZE CENNETTE EV YAP, YANINA GELECEĞİZ"

Şırnak’ta teröristlerle girdikleri çatışmada 5 arkadaşıyla birlikte şehit düşen 46 yaşındaki Başpolis Kadir Can, Antalya’da son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin eşi Ayşe Can’ın "Seninle gurur duyuyorum aşkım, başımı eğmeyeceğim", kızı Gökçe’nin "Baba bize cennette ev yap, yanına geleceğiz" sözleri yürek burktu.

Dün gece Antalya’ya getirilen şehit başpolisin cenazesi, sabah saatlerinde ailesinin oturduğu Kepez İlçesi Atatürk Mahallesi’ndeki evinin önüne götürüldü. Burada yüzlerce vatandaş ve Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri, şehit Kadir Can için dualar okudu.

Kızı 17 yaşındaki Gökçe ile oğlu 12 yaşındaki Ömer’e sürekli başlarını dik tutmalarını söyleyen şehit eşi Ayşe Can, eşinin cenazesini taşıyan cenaze aracının üzerindeki Türk Bayrağı’nı öperek, "Seninle gurur duyuyorum aşkım, başımı eğmeyeceğim" dedi. Hem kızı, hem oğlu, hem de eşi Ayşe Can, boyunlarına Türk Bayrağı astı.

Kızı Gökçe babasının fotoğrafını yapıştırdığı saati, başında babasının beresi ve montuyla, "Baba bize cennette ev yap, yanına geleceğiz. Sen üşümüyorsun ama biz sensiz çok üşüyoruz" dedi. Şehidin çocukları babalarının berelerini bir an olsun çıkarmazken, meslektaşları çocukların berelerini düzeltip yanlarında durdu. Şehit eşi Ayşe Can bağırarak ağlayanları susturarak, "Sakın böyle bir şey yapmayın. Başınızı asla önünüze eğmeyin. Düşmanı sevindirmeyin" dedi. Ayşe Can, kendisine taziyede bulunanlara "Aslanlar gibi yaşadı, aslanlar gibi şehit düştü. O ölmedi ki, şehit düştü" dedi.

Şehit başpolisin Türk bayrağına sarılı cenazesi, evinin önünde okunan duaların ardından son yolculuğuna uğurlanmak üzere Muratpaşa Camii’ne götürüldü.

ŞEHİT BAŞPOLİS TOPRAĞA VERİLDİ

Şehit Başpolis Kadir Can’ın cenazesi, Muratpaşa Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verilmek üzere cenaze aracıyla Uncalı Kent Mezarlığı Polis Şehitliği’ne getirildi. Can’ın tabutunu, şehitliğe kadar Özel Harekat polisleri taşıdı. Şehitlikteki törende Özel Harekat polisleri, 3 el saygı atışında bulundu. Şehit Kadir Can’ın cenazesi dualar eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.

İZMİT

İZMİT’TE 5 BİN KİŞİ UĞURLADI

Şırnak’taki Cudi Dağı‘nda PKK teröristlerle çatışmada şehit düşen 6 polisten Recep Topaloğlu bugün İzmit’te 5 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verildi.

Şehit polis Recep Topaloğlu’nun dün uçakla İzmit’e getirilen bayrağa sarılı tabutu bu sabah Devlet Hastanesi morgundan alınarak Gündoğdu Mahallesi Bayındırlık Konutları’nda bulunan baba evine götürüldü. Burada helallik alındıktan sonra şehit polis Recep Topaloğlu’nun cenazesi öğle üzeri namazın kılınacağı Fevziye Camii’ne getirildi.

Buradaki törene Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Donanma Komutanı Oramiral Nusret Güner, Kocaeli Muhabere Eğitim Destek Komutanı Korgeneral Ömer Necati Özbahadır, İstanbul Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Arif Çetin, Kocaeli Emniyet Müdürü Yusul Çalkavur, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, milletvekilleri ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. Cami ve çevresinde toplanan kalabalığın sayısı 5 bini buldu.

Cenaze töreninde şehidin henüz 6 ay önce evlendiği eşi Nafiye Topaloğlu gözyaşı dökenken, şehidin annesi Meryem Topaloğlu, kız kardeşi Sude birbirlerine sarılarak acılarını dindirmeye çalıştı. Şehit babası emekli öğretmen Neşat Topaloğlu’nu da metanetini korumaya çalışırken başsağlığı dileyenlere "Vatan sağ olsun" sözleriyle yanıt verdi.

Cenaze için Fevzi Camii önünde yaklaşık 5 bin kişi toplandı. Cenazeye katılanlar şehidin tabutunu Bağçeşme Şehitliği’ne kadar kadar omuzlarda götürmek istedi. Kalabalık bunun için namaz sonrası yolda toplanırken, şehit polis Recep Topaloğlu’nun cenazesi arka taraftan cenaze aracına konularak götürüldü. Yürüyüş için toplanan kalabalık buna tepki gösterdi.

Şehit polis Recep Topaloğlu’nun cenazesi Bağçeşme Şehitliği’ne götürülerek gözyaşları arasında toprağa verildi.

YOZGAT

ŞEHİT POLİSİ YOZGAT’TA 5 BİN KİŞİ UĞURLADI

Şırnak'ın Cudi Dağı’ndaki operasyonda şehit olan 6 Özel Harekat polisinden 24 yaşındaki Mustafa Erdoğan’ın cenazesi, memleketi Yozgat’ın Boğazlıyan İlçesi’nde yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı törenin ardından gözyaşlarıyla toprağa verildi. Şehit babası Ramazan Erdoğan, "Vatan sağolsun. Dim dik duracağız, kahpeleri sevindirmiyeceğiz" dedi.

Şehit polis Erdoğan için Boğazlayan İlçesi Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi. Törene, şehidin babası Ramazan, annesi Tuğba, ağabeyi Muhammet, kız kardeşi Şeyma’nın yanı sıra, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Yozgat Valisi Necati Şentürk, MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Kayseri Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Murat Kırkaya, AK Parti Yozgat milletvekilleri Yusuf Başer ve Ertuğrul Soysal, emniyet ve jandarma mensupları, Özel Harekat polisleri, şehidin yakınları ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

"PEYGAMBER EFENDİMİZ BAĞRINA BASSIN SENİ"

Törende Türk bayrakları açan vatandaşlar, ’Şehidim hakkını helal et bize’ ve ’Şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganları attı. Anne Tuğba Erdoğan, törende oturduğu yerde oğlunun tabutuna bakarak, "Oğlum gittiğin yerde Peygamber efendimize selam söyle. Bağrına bassın seni. Allah seni Hazreti Hamza ile komşu etsin. Onun gibi yiğit bir evlattın" diye gözyaşları döktü.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından şehidin özgeçmişi okundu.

ŞİMDİ ONUN ADI ’KINALI MUSTAFA’

Kürsüye gelerek konuşan baba Ramazan Erdoğan, "Annesi oğlumu eline kına yakarak Şırnak’a göndermişti. Çanakkale’de kınalı Hasan vardı, o vatan için şehit düşmüştü. O nesil devam ediyor. Şimdi de yine aynı yerden yiğidin harman olduğu Yozgat’tan kınalı Mustafa çıktı. Bundan sonra onun adı kınalı Mustafa. Annesi onu hainlere, vatan duşmanları karşı savaşsın diye Şırnak’a gönderdi. Annesi ve babası onu çok severdi, lütfen sizlerde onu çok sevin. Bugün ağlama günü değil, kahpeleri sevindirmiyeceğiz. Dimdik duracağız, onları sevindirmiyeceğiz" diye konuşması alandaki herkesi duygulandırdı.

Şehit babasının konuşmasının ardından Özel Harekat polislerinin omuzlarında şehitin naaşı ambulansa konuldu. Buradan Dereçetni Köyü’ne götürülerek gözyaşları arasında toprağa verildi.

"VATAN SAĞOLSUN"

Baba Ramazan ve anne Tuğba Erdoğan, şehit oğullarının evinde taziye ziyaretlerini kabul etti. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, beraberinde Yozgat Valisi Necati Şentürk, AK Parti Yozgat milletvekilleri Ertuğrul Soysal ve Yusuf Başer ile birlikte şehit babasına taziye ziyaretinde bulundu. Taziyeleri kabul eden şehit babası Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bozdağa’a sarılarak, "Vatan sağolsun" dedi. Acılı baba Erdoğan, oğlu ile şehit olmadan 4 gün önce konuştuklarını belirterek, "Oğlumun operasyona çıktığını biliyorduk. Aradık ancak ulaşamadık. Şark görevi bittikten sonra evlendirmeyi düşünüyorduk. Oğlum ile öyle konuştuk. Ancak şehit oldu, herkese nasip olmayacak bir mertebeye ulaştı" dedi.

Kendisi gibi Özel Harek?tçı polis olan ve yaklaşık 4 yıl önce emekli olan babası Ramazan Erdoğan’ın görev yaptığı Adana’da 1 Ocak 1988’de doğan şehit Mustafa Erdoğan, 2009 yılında İstanbul’da göreve başladı. 3 yılllık polis olan bekar Mustafa Erdoğan’ın kendi isteğiyle 8 ay önce Şırnak’a gittiği öğrenildi.

KAHRAMANMARAŞ

Şırnak'ın Silopi ilçesi Cudi Dağı kırsalında terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda şehit olan polis memuru Yavuz Selim Arslan (25), Kahramanmaraş'ın Bozhüyük beldesinde toprağa verildi.

Şehit Arslan'ın cenazesi, sabah Kahramanmaraş Devlet Hastanesi morgundan alınarak Bozhüyük beldesine getirildi. Cenaze, ilk olarak şehitle aynı adı taşıyan Yavuz Selim Mahallesi'ndeki baba ocağına götürüldü. Cenazenin getirilişi sırasında şehidin yakınları gözyaşlarına hakim olamadı.

Şehit Arslan için Bozhüyük Meydanı'nda cuma namazının kılınmasının ardından tören düzenlendi. Törende, şehidin kardeşi Kemal Arslan ağabeyinin fotoğrafına öperek uzun süre gözyaşı döktü.

Arslan'ın öz geçmişinin okunmasının ardından Kahramanmaraş Müftüsü Muhammet Gevher, şehidin yakınlarına başsağlığı ve sabır diledi.

Türk milletinin terör belasından kurtulması için dua eden Müftü Gevher, yaptığı kısa konuşmada, “Kamera sahipleri, kalem sahipleri, Allah için polisimizin en ufak hareketini ekrana getirdiğiniz zaman milletimiz buna üzülüyor. İnanın tenkit için söylemiyorum. Belki bu gafletten olabilir diye düşünüyorum. Ne olursunuz polisimizin askerimizin yerine evladınızı koyun. Böyle yapalım dua edelim. Eğer hareketlerimiz bu niyetle olursa Allah'ın yardımı bizimle olacaktır”dedi.

Namazının kılınmasının ardından şehit Arslan'ın cenazesi meslektaşlarının omuzunda belde mezarlığına kadar taşındı. Bu arada, cenazeye katılan vatandaşlar terör örgütü aleyhine slogan attı. Şehidin cenazesi belde mezarlığında toprağa verildi.

Törene, Vali Şükrü Kocatepe, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ünal Karaosmanoğlu, AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Nevzat Pakdil, Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu ve Sıtkı Güvenç, Kahramanmaraş Garnizon Komutanı Albay Sadık Yıldız, Adalet Bakanı Yardımcısı Veysi Kaynak, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük ile diğer ilgililer katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!