‘Şehit ve gazilerimizin hakkı ödenmez’

Güncelleme Tarihi:

‘Şehit ve gazilerimizin hakkı ödenmez’
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2022 14:09

1974 yılında Kıbrıs Barış Harekâtı’na katılarak Gazi unvanı alan ve Hessich Oldendorf’da yaşayan Ahmet Kalender ile 8 Mart 2021’de Türk bayrağıyla Bremen’de son yolculuğuna uğurlanan Kore Gazisi Minas Kaya’nın oğlu Murat Kaya, Hannover Başkonsolosluğu’nda düzenlenen ‘19 Eylül Gaziler Günü’ne katıldı.

Haberin Devamı

PROGRAMA, Hannover Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşesi Dr. Hüseyin Köftürcü ve Eğitim Ataşesi Doç. Dr. Kazım Kalkan da katıldı. Hannover Başkonsolosu Gül Özge Kaya, 19 Eylül Gaziler Günü’nün her yıl Türkiye’de törenlerle kutlandığını hem devletin hem de milletin gazilerin ve şehitlerin yanında olduğunu, saygı değer gazilerin sergilediği kahramanlık, cesaret ve fedakârlıkla Türk milletine her zaman güç ve ilham kaynağı olduklarını, eşsiz hizmetleri ve fedakârlıklarının hakkının ödenemeyeceğini söyledi. Kocaelili Ahmet Kalender ise törende yaptığı konuşmada, “Kıbrıs Barış Harekâtının düzenlendiği 1974 yılında 11 ay Kıbrıs’ta görev yaptım. Bu özel günde burada bulunmaktan ve hatırlanmaktan büyük şeref duyuyorum. Bizlere değer veren ve hatıramıza saygı duyan devletimize müteşekkirim” dedi. Kore Gazisi Minas Kaya’nın oğlu Murat Kaya da “Bugün bayrağımızın altında büyük mutluluk duyuyorum. Kore Gazisi babamın vefatından sonra da hatırlanması ve hatırasına değer verildiğini görmek çok güzel bir duygu” diye konuştu.

‘Şehit ve gazilerimizin hakkı ödenmez’

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Başkomutan olarak Sakarya Meydan Muharebesi’ndeki başarısından dolayı 19 Eylül 1921 tarihinde ‘Gazi’ unvanını aldı ve ‘mareşallik’ rütbesine yükseldi.
‘Şehit ve gazilerimizin hakkı ödenmez’

BAKMADAN GEÇME!