Seçmen yaşı kaç olsun

Güncelleme Tarihi:

Seçmen yaşı kaç olsun
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2013 18:36

Bavyera'da seçmen yaşının 16'ya düşürülmesi tartışması başladı.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın Bavyera eyaletinde meclis seçimleri yaklaşırken, seçmen yaşının düşürülmesi tartışmaları yeniden alevlendi.

Konuyla ilgili önerge veren Yeşiller Meclis Grubu, seçmen yaşının 16'ya düşürülmesi talebinde bulundu. Bremen, Brandenburg ve Hamburg eyaletlerinde seçmen yaşının 16'ya düşürüldüğünü hatırlatan Yeşiller Partisi Bavyera Başkanı Dieter Janecek, Bavyera'da da aynı uygulamaya geçilmesini istedi.

“Gençleri politikaya kazanmak ve toplum için sorumluluk vermek istiyorsak, kendilerine en uygun yaşlarda seçme hakkı vermeliyiz” diyen Janecek, politik yaşamın emeklilik döneminde olan insanlar tarafından belirlenmesinin sona ermesi gerektiğini söyledi.

İktidarı elinde bulunduran Hıristiyan Sosyal Birlik Partisi CSU'lu içişleri bakanı Joachim Herrmann ise seçmen yaşının 16'ya düşürülmesine karşı olduklarını belirterek,

“Seçim hakkı, yaşam tecrübesi ve reşit olmayı gerektiren bir durumdur. Büyük sorumluluk ister. Cezai ehliyeti olmayanlardan politik seçim yapmaları beklenemez” dedi.

Alman Sosyal Demokrat Parti SPD ise kendilerinin yıllardır Yeşiller gibi, seçmen yaşının düşürülmesinden yana olduklarını açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!