Seçim hakkı için 20 bin imza

Güncelleme Tarihi:

Seçim hakkı için 20 bin imza
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2007 20:28

LAGA'nın göçmenlere yerel seçim hakkı verilmesi için başlattığı kampanyaya bir destek de 2 bin 25 imza toplanan Dortmund'dan geldi.

Haberin Devamı

ALMANYA’da göçmenlere yerel seçim hakkı verilmesi için Göçmen Meclisleri Birliği (LAGA) tarafından başlatılan kampanyaya destek her geçen gün artıyor. Yaklaşık 40 bini Türk kökenli olmak üzere 80 bine yakın göçmenin yaşadığı Dortmund'daki Yabancılar Meclisi de, topladığı 2 bin 25 imzayla kampanyaya destek verdi.

20 BİN İMZA HAZIR

Dortmund Yabancılar Meclisi’nin oturumuna katılarak siyasi parti temsilcileri ve meclis üyelerine kampanya hakkında bilgi veren LAGA Başkanı Tayfun Keltek, Avrupa’da sadece Almanya, Fransa ve Avusturya’da yaşayan göçmenlerin yerel seçimlerde oy kullanamadığına değindi. Keltek, 'Demokrasi açısından eksiklik' olarak nitelediği hakkın, Almanya’da da bir gün mutlaka göçmenlere verileceğini söyledi.

'Yaşadığım yerde seçmek istiyorum' adlı kampanyaya şu ana kadar 20 bini aşkın imza desteği geldiğini belirten Keltek, göçmenlerin yerel seçim hakkına destek veren NRW'deki kentlerin sayısının 12’ye ulaştığını, bu sayının artarak devam edeceğini ifade etti.
NRW’de Belediye Meclisi’nden yerel seçimlerde oy hakkına ilişkin karar çıkartmak için 57 uyum meclisinin çalışmalar yürüttüğüne değinen Tayfun Keltek, hedeflenen 100 bin imzaya ulaşmanın zor olmayacağını söyledi.

TOPLUMUN PARÇASI

Dortmund Yabancılar Meclisi Başkanı Adem Sönmez ise, 'İnsanlara yaşadıkları toplumun bir parçası olduğu hissinin verilmesi uyum için çok önemli. Yerel seçim hakkı bu açıdan önemli bir fırsat. Yerel seçim hakkını tekrar Dortmund Belediye Meclisi’nin gündemine getirip karar çıkartmak için çalışacağız' dedi.
NRW'de şu ana kadar oy hakkına ilişkin belediye meclisi kararı alan kentler şunlar: Köln, Kamen, Herzogenrrath, Solingen, Bonn, Rattingen, Bielefeld, Herne, Aachen, Essen, Duisburg ve Oberhausen.

Öte yandan LAGA bugün Türk dükkanlarının yoğun olduğu Keupstrasse'de Mevlana Restoran'da saat 15.45'te bir basın toplantısı düzenleyecek ve başlayacak toplantıda LAGA Başkanı Tayfun Keltek, yerel seçim hakkı ile ilgili düzenledikleri kampanya hakkında bilgi verecek ve vatandaşlardan, imzaları ile kampanyaya destek vermeleri istenecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!