Schröder Merkel´i sarsıyor

Güncelleme Tarihi:

Schröder Merkel´i sarsıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2005 00:00

Almanya Başbakanı Gerhard Schröder, 18 Eylül´de yapılacak erken genel seçimler öncesi giderek formuna kavuşuyor.

Haberin Devamı

Zamanın yoksa Stoiber´i gönder




Erken Seçim
Son seçimlerde de, hiç şans verilmediği halde başbakanlık koltuğunu koruyan Schröder, TV’de iki kez düelloya çıkmaktan kaçan CDU/CSU’nun başbakan adayı Angela Merkel’e ``Zamanı yoksa Stoiber’i göndersin’’ dedi.

Almanya’da erken seçim öncesi Başbakan Gerhard Schröder ile ana muhalefet Hıristiyan Demokrat/Hıristiyan Sosyal Birlik Partileri’nin (CDU) başbakan adayı Angela Merkel arasında ciddi bir TV düellosu krizi yaşanmaya başladı.

Almanya’nın başbakanlığına soyunan Angela Merkel’in zamanı olmadığı gerekçesiyle iki yerine bir TV düellosuna katılmakta kararlı olduğunu açıklaması üzerine Başbakan Schröder, ``Şayet bayan Merkel’in zamanı yoksa Stoiber’i (CSU Genel Başkanı ve Bavyera Eyalet Başbakanı) göndersin’’ diyerek `Kardeş partiler’ olarak nitelenen CDU/CSU’ya meydan okudu.

Bizimle oynamayın




Angela Merkel


CDU lideri Angela Merkel’in danışmanlarından Will Hausmann, ``Anlaşılan Başbakan Schröder’in birini bari kazanabilmesi için iki TV düellosuna ihtiyacı var’’ diyerek kendilerinin bir TV düellosunda ısrarlı olduklarını yineledi.

Hausmann ``İkinci bir TV düellosu izleyiciye yeni bir şey kazandırmaz’’ derken ``Şayet başbakan Schröder 60 dakikayı az buluyorsa, bu süre 70 veya 90 dakikaya kadar uzatılabilir’’ açıklamasında bulundu.

Bavyera Eyalet Meclisi CSU Grup Başkanı Joachim Hermann ise seçimlere yalnız CDU/CSU ile SPD’nin katılmayacağına dikkat çekerek, diğer parti liderlerinin katılımıyla düello yerine TV’de başka bir açık oturum düzenlenmesini önerdi.

Halkın yarısı ilgisiz




Angela Merkel
Başbakan Schröder’le Angela Merkela arasında yapılması planlanan TV düellosu ile ilgili durumun bugün açıklık kazanması beklenirken Alman halkının yüzde 47.6’sının TV düellosuna ilgi duymadığı belirlendi.

Kölner Stadt-Anzeiger Gazetesi adına yapılan bir kamuoyu yoklamasında Almanlar´ın yüzde 29.7’sinin bir, yüzde 20’sinin de iki TV düellosundan yana olduğu da saptandı.

BERLİN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!