Schröder 80 yaşında!

Güncelleme Tarihi:

Schröder 80 yaşında
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2024 10:44

Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile Başbakan Olaf Scholz, mektup göndererek Almanya’nın eski Başbakanı Gerhard Schröder’in doğum gününü kutladılar.

Haberin Devamı

‘PUTİN dostu’ olduğu gerekçesiyle 1963 yılından beri üyesi olduğu ve 1999-2004 yıllarında genel başkanlığını yaptığı Sosyal Demokrat Parti’den (SPD) ihraç edilmesi istenen Almanya’nın eski Başbakanı Gerhard Schröder’in bugünkü 80’inci doğum gününü Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile Şansölye Olaf Scholz, mektupla kutladı. 1998-2005 yıllarında Almanya’nın 7’nci Başbakanı olarak görev yapan Schröder’i, kendi partisinin yanı sıra çeşitli kesimlerden tepkilere rağmen, Cumhurbaşkanı Steinmeier ile Şansölye Scholz, tebrik etti. 1990-1998 yıllarında Aşağı Saksonya Eyalet Başbakanlığı döneminde Schröder’in Özel Kalem Müdürü olarak görev yapan Almanya’nın şu andaki Cumhurbaşkanı Steinmeier mektubunda, “Sayın eski Şansölye, sevgili Gerd, 80’inci doğum gününü kalpten kutlar, sana ve ailene en güzel sağlık dileklerimi iletirim. Bu özel onurlu günde sana ailen ve dost çevrenle iyi sohbetler ve güzel kutlamalar dilerim. Kalpten selamlar. Senin Frank Steinmeier’in” satırlarına yer verdi.

Haberin Devamı

Schröder 80 yaşında

‘SEVGİLİ GERD’ ‘SENİN FRANK STEINMEIER’İN’
Bild gazetesi, Cumhurbaşkanlığının antetli kağıdında gönderilen mektubundaki sadece ‘Sevgili Gerd’ ve ‘Senin Frank Steinmeier’in’ söylemlerinin Steinmeier’in el yazısıyla yazılı olduğuna yer verdi. Başbakan Olaf Scholz’un da Schröder’in 80’inci doğum gününü mektupla kutladığı açıklandı. Mektubun içeriği hakkında açıklamada bulunulmazken, geleneksel olarak yuvarlak doğum günlerinde eski Başbakanlara Başbakan’ın imzasıyla kutlama mektubu gönderildiği hatırlatıldı.

Schröder 80 yaşında

‘PUTIN KATILAMAYACAK’
Öte yandan tepkiler nedeniyle Rusya’nın enerji devlerinden Gasprom ve Rosneft şirketlerindeki görevlerini bırakmak zorunda kaldığı halde, doğalgaz boru hattı Kuzey Akım projesindeki ilişkisini sürdürdüğü için partiden istifa etmesini istedikleri Gerhard Schröder’i SPD Eş Başkanları Saskia Esken ile Lars Klingbeil de tebrik etti. Ancak gönderilen tebrik mektubunun içeriği hakkında SPD bir açıklama yapmadı. 60’ıncı ve 70’inci doğum günlerine Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de katıldığı halde, Schröder’in bu ay sonlarına doğru başkent Berlin’de düzenlenecek doğum günü kutlamalarına hakkında yakalama emri bulunduğu için Putin’in katılamayacağı belirtildi. Cumhurbaşkanı Steinmeier ile Şansölye Olaf Scholz’un da katılmayacağı Schröder’in 80’inci doğum günü kutlamalarına eski Başbakanlık Dairesi Başkanı Bodo Hombach (71), Federal İçişleri eski Bakanı Otto Schily (91), Hannover Anakent eski Belediye Başkanı Herbert Schmalstieg (80) ile Schröder’e kızdığı için önce Federal Maliye Bakanlığı’nı bırakan ve sonra da SPD’yi terk ederek Sol Parti’ye giren Oskar Lafontaine’in (80) hazır bulunmaların beklendiğine de işaret edildi. Schröder’in 18 Nisan 2009 tarihinde Hannover’de verdiği 65’inci doğum günü partisine o dönemde Başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Devlet Başkanı Jacques Chirac ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de katılmıştı.

BAKMADAN GEÇME!