Scholz: İran nükleer silahlara sahip olmamalı

Güncelleme Tarihi:

Scholz: İran nükleer silahlara sahip olmamalı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2022 15:15

İsrail Devlet Başkanı Isaak Herzog’dan sonra Almanya’ya resmi bir ziyarette bulunan İsrail Başbakanı Yair Lapid, bugün Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ve Başbakan Olaf Scholz ile ayrı ayrı bir araya geldi.

Haberin Devamı

Bellevue Sarayı’nda Cumhurbaşkanı Steinmeier’le görüşmesinden sonra Başbakan Scholz, mevkidaşı Lapid’i askeri törenle karşıladı. Scholz, Naziler tarafından girişilen Yahudi soykırımından sağ kurtulmayı başaranların da bulunduğu bir heyetle Berlin’e gelen İsrail Başbakanı Yair Lapid’le görüşmelerinden sonra ortaklaşa düzenlenen basın toplantısında, İsrail’le her alanda ilişkilerini geliştirmek istediklerini vurguladı. Başta ekonomik ve siyasi ilişkiler olmak üzere yenilebilir enerji alanında da İsrail’le iş birliğini geliştirmekte kararlı olduklarını belirten Scholz, “Biz İsrail’in partneriyiz, dostuyuz” dedi.

Scholz: İran nükleer silahlara sahip olmamalı
‘İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜMDEN YANAYIZ’
İran’ın nükleer sözleşmelere yanaşmamasını eleştiren Scholz, “İran nükleer silahlara sahip olmamalı” diye konuştu. Scholz, ayrıca Almanya’nın Orta Doğu’da barışın sağlanması için gereken desteği vermeye hazır olduğunu yinelerken, Berlin’in, İsrail ile Filistin arasında kalıcı barıştan ve ‘iki devletli çözümden’ yana olduğunu da vurguladı. Holokost’u yaşayan ve sağ olarak kurtulan bir ailenin çocuğu olduğunu söyleyen Yair Lapid, “Bugün İsrail Başbakanı olarak Almanya’dayım” derken, iki ülke arasındaki dostluğun pekiştirilmesine çok önem verdiklerini dile getirdi. Berlin’deki resmi görüşmelerden sonra Lapid ile Scholz, 1942 yılında ‘Nihai çözüm’ olarak nitelenen Yahudi Soykırımı kararının alındığı Wannsee Konferansı’nın yapıldığı villayı ziyaret etti.

BAKMADAN GEÇME!