SazRock, Frankfurt şampiyonu

Güncelleme Tarihi:

SazRock, Frankfurt şampiyonu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2015 19:14

Frankfurt yerel futbol liglerinde 31 yıldır yer alan SazRock takımı, son maçında rakibini 11-2 gibi büyük farkla yenerek grubunda şampiyon oldu ve A Grubu’na yükseldi. Maçtan sonraki şampiyonluk kutlamalarına Frankfurt Büyükşehir Belediye Başkanı Peter Feldmann da katıldı.

Haberin Devamı

Frankfurtun yerel liglerinin 30 yılı aşkın bir süredir saygın takımlarından Saz Rock, kendi sahasında oynanan maçta rakibi Viktoria Preussen 07’yi büyük farkla yenerek (11-2), “Frankfurt Kreisliga B”nin şampiyonu oldu ve A Grubu’na yükseldi. Coşkulu taraftarlarının bir şenlik havasında izlediği maçtan sonraki şampiyonluk kutlamalarına Frankfurt Büyük Şehir Belediye Başkanı Peter Feldmann da katıldı.

SazRock derneğinin sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerini uzun yıllardır yakından izleyen ve katılan Feldmann, maçın ardından sahaya girerek futbolcuları ve takım sorumlularıyla, Saz Rock derneği üyelerini kutladı. Maçı izleyenler ve kutlamalara katılanlar arasında Saz Rock derneği ve futbol takımının kurucularından, Hessen Eyalet Milletvekili Turgut Yüksel de (SPD) yer aldı.

Frankfurt’ta 1981 yılında Türk ve Alman gençleri tarafından kurulan Saz Rock derneği’nin, 1984’te yerel ligde yer alan futbol takımı, önümüzdeki sezon yeniden “Frankfurt Kreisliga A” takımları arasında yer alacak. Bu sezon oldukça başarılı olan SazRock, geçtiğimiz haftalarda 20-0’lık skorla Hessen ligleri gol rekorunu da kırmıştı.

Her iki takımın kendi kalelerine birer gol attığı maç, Saz Rock’un yoğun baskısı altında geçti. Kendi sahasındaki maçta Saz Rock’u 4-0 yenmiş olan Viktoria Preussen 07 oyuncuları, tüm gayretlerine rağmen ev sahibi takımın birbiri ardına attığı golleri önleyemediler. Maçta iki gol atan Saz Rock’un başarılı oyuncularından Volkan Ünlüçiftçi de toplam 36 golle sezonun gol kralı oldu.

Saz Rock’un gollerini atan oyuncular şöyle: Altan Sak (3 gol), Volkan Ünlüçiftçi (2), Younis Rahamani (2), İlker Erdoğan (1), Dominik Tomic (1) ve Ahmet Zubair Quamy (1).

Sven Zeidler ve yardımcısı Engin Bulut tarafından çalıştırılan şampiyon takım şu isimlerden oluştu:

Shireen Sedici, Ali Özkurt, Faibo Bittl, Sertan Sak, Okan Kına, Dominik Tomic, Altan Sak, Volkan Ünlüçiftçi, Cengiz Köse, Younis Rahmani, Julian Willet, Jörg Henkel, Oğuzhan Bulut, Yüksel Tozan, Ahmad Zubair Quamy, İlker Erdoğan, Muharrem Salça.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!