Savcılık Henkel’i yalanladı

Güncelleme Tarihi:

Savcılık Henkel’i yalanladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2012 10:15

Berlin Eyaleti İçişleri Komisyonu önünde önceki gün muhalefetin sorularını yanıtlayan İçişleri Senatörü Frank Henkel’e, neonazi cinayetleri soruşturmasını yürüten Federal Başsavcılık’tan yalanlama geldi.

Haberin Devamı

Federal Başsavcılık, Thomas S.’nin Berlin Polis Teşkilatı muhbiri olduğuyla ilgili bilgilerin Federal Meclis Araştırma Komisyonu’na verilmesini kendilerinin engellediğini söyleyen Henkel’i yalanladı. Başsavcılık’tan yapılan açıklamada, “Bilgilerin, komisyona ne zaman ve hangi formda verileceği ile ilgili bir görüşme yapılmamıştır” denildi.

Federal Başsavcılığın bu açıklamasına Berlin İçişleri Senatörlüğü yazılı yanıt verdi. Yanıtta, “Senatörün, polis teşkilatının ifadeleri konusunda şüpheye düşecek bir çıkış noktası yoktur” denildi.

İki kez görüşüldü

İçişleri komisyonunun dün yapılan özel oturumunda parlamentoya bilgi veren Berlin Emniyet Teşkilatı Müdür Yardımcısı Margereta Koppers, mart ayında savcılıkla biri Kassel diğeri de Berlin’de olmak üzere iki ayrı görüşme yapıldığını ve muhbir Thomas S. ile iglili bilgilerin kendilerine aktarıldığını söylemişti. Koppers, bizzat kendisinin katıldığı bu görüşmede, Federal Başsacvılığın, soruşturmanın zarar görmemesi için meclise o aşamada bilgi verilmemesini istediğini ve bunu de senatöre ilettiğini kaydetmişti.

Federal Başsavcılık ise Thomas S. ile ilgili bilgilerin 24 Temmuz’da Federal Meclis Araştırma Komisyonu’na aktarıldığını ifade etti. Berlin Parlamentosu İçişleri ve İstihbarat Komisyonu üyesi Sol Parti Milletvekili Hakan Taş, Senatör Henkel’in inandırıcılığını kaybettiğini ve bundan sonra ya sözüne güvenilmeyen bir senatör olacağını ya da istifa edeceğini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!