‘Savaşları durdurun’

Güncelleme Tarihi:

‘Savaşları durdurun’
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2023 11:18

Rusya-Ukrayna savaşının ikinci yıl dönümü yaklaşırken, Almanya’nın başkenti Berlin’de savaş karşıtı miting düzenlendi. Savaşın barışçıl yollarla bitirilmesini isteyen binlerce kişi, Brandenburg Kapısı önünde toplandı. Mitingde, Almanya’nın, Netanyahu’nun politikalarını desteklemesi, İsrail’in Gazze’de Filistinli kadın ve çocukları öldürmesine sessiz kalması eleştirildi.

Haberin Devamı

SOL Parti eski milletvekili Sahra Wagenknecht’in öncülüğünde düzenlenen ‘Barış Gösterisi’nde, Ukrayna-Rusya savaşının bir an önce bitirilmesi için Ukrayna’ya silah sevkiyatının durdurulması ve diplomatik temasların başlatılması talep edildi. Mitingde, İsrail’in Gazze’deki saldırılarına bir an önce son vermesi çağrısı da yapıldı. “Savaşları durdurun, savaş çılgınlığına son verin”, “Çılgınca silahlanmayı durdurun”, “Geleceği barışçıl ve adil bir şekilde şekillendirin” sloganlarının atıldığı mitinge yaklaşık 20 bin kişi katıldı. Mitingde konuşma yapan eski Sol Partili politikacı Wagenknecht, konuşmasına mevcut koalisyon hükümetini eleştirerek başladı. “Yeşiller Partisi’ne ne oldu” diyen Wagenknecht, bir barış hareketi olarak yola çıkan Yeşiller’in bugün, savaş çığırtkanlığı yapan bir partiye dönüştüğünü söyledi. Almanya’nın önümüzdeki dönemde savunma sanayiine 90 milyar dolar harcayacak olmasını da sert bir şekilde eleştiren Wagenknecht, “Bu ülkede öğretmen açığı varken, hastaneler kapatılırken, alt yapı çürürken, bir yıl içerisinde silah tüccarlarına 90 milyar Euro verilecek” dedi.

Haberin Devamı

‘Savaşları durdurun’

‘NETANYAHU’NUN SAVAŞINI KABUL EDEMEYİZ’
Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşın, Ukrayna’ya daha çok silah vererek değil, diplomatik yollarla çözülmesi gerektiğinin altını çizen Wagenknecht, İsrail’in Gazze’deki saldırılarını da kınadı. Hamas’ın 7 Ekim’de İsrail’e saldırmasının savunulacak hiçbir yönünün olmadığını vurulayan Wagenknecht, “Ancak Gazze’deki acımasız bombardımanlar karşısında da bizim aynı derecede şoke olmamız gerektiğini düşünüyorum. Acımasızca binlerce Filistinli çocuk ve kadının öldürülmesi karşında da şoke olmamız, dehşete düşmemiz gerekir. Suçsuz, günahsız, masum insanların öldürülmesi suçtur. Buna seyirci kalamayız, kalmamalıyız. Bu savaş durmalı, bitmeli. Netanyahu hükümetinin savunma bahanesiyle sorumsuzca sürdürdüğü savaşı da kabul edemeyiz” dedi.

‘Savaşları durdurun’

Haberin Devamı

‘BU BİZİM GÖREVİMİZ DEĞİL’
Başbakan Olaf Scholz’un, Almanya’nın İsrail’in yanında olduğunu, İsrail’in kendini savunma hakkı bulunduğu sözlerini hatırlatan Wagenknecht, hükümetin İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun politikasını desteklemesini eleştirdi. Almanya’nın, Yahudilerin hayatı ve İsrail’in var olma hakkı için sorumluluk taşıdığını ifade eden Wagenknecht, “Ancak bu sorumluluk bize Netanyahu hükümetinin acımasız savaşını kendini savunma olarak güzel gösterme ve destekleme yükümlülüğünü vermez. Bu bizim görevimiz değil” dedi. Afganistan’da, Irak’ta yaşanan savaşların, bombalamaların terörü zayıflatmanın aksine güçlendirdiğine dikkati çeken Wagenknecht, “Orta Doğu’da savaşın tırmanması Yahudi yaşamını korumaz, aksine daha fazla tehlikeye atar” dedi. Brandenburg Kapısı önündeki mitingin ardından savaş karşıtı göstericiler yürüyüşe geçti. Yürüyüşte, “Savaşlara Hayır”, “Hemen Barış Görüşmelerine Başlansın” yazılı pankartlar taşındı.

‘Savaşları durdurun’


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!