Savaşa karşı ‘Şairlerin yankısı’ Köln’de

Güncelleme Tarihi:

Savaşa karşı ‘Şairlerin yankısı’ Köln’de
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2023 12:08

Erdal Şahin öncülüğündeki Dünya Kültür Sahnesi Korosu 7 Ocak’ta ‘Schauspiel Köln’de Bertolt Brecht, Nazım Hikmet ve Yunus Emre’nin şiirlerinden oluşan müzikli anlatımı Türkçe ve Almanca olarak sahneleyecek.

Haberin Devamı

SANATÇI Erdal Şahin, şiddet ve savaş karşıtlığını ve toplumsal duyarlılığı pekiştirecek müzikal bir gösteriyle 7 Ocak’ta Köln’de seyirciyle buluşacak. Köln’ün ünlü ‘Schauspiel Köln’ tiyatro salonunda Alman dramaturg Bertolt Brecht, Nazım Hikmet ve Yunus Emre’nin eserlerinden oluşan müzikal etkinlikte, Erdal Şahin’e Dünya Kültür Sahnesi Korosu eşlik edecek. Yıllardır bu alanda çalışmalar yapan ve kedisinin de birçok bestesi bulunan Erdal Şahin, “Irkçılık, sevgisizlik, tahammülsüzlüğe karşı Bertolt Brecht, Nazım Hikmet ve Yunus Emre’nin sözlerini hatırlayacağız, hatırlatacağız. ‘Echo der Dichter’ (Şairlerin Yankısı) isimli gösterimizi Weltkulturbühne (Dünya Kültür Sahnesi) korosu ile birlikte, bestelerini yaptığım Bertolt Brecht, Nazım Hikmet ve Yunus Emre şiirleri ile sahneleyeceğiz. Keman, düdük (nefesli çalgı) ve perküsyon bizlere eşlik edecek. Köln’de 7 Ocak’ta sahne alacağımız program, benzerinin az olduğu müzikal anlatım formunda olacak. Gösterimize ‘Ben zulme ve savaşa karşıyım’ diyen tüm dostlarımızı bekliyoruz” dedi.

Savaşa karşı ‘Şairlerin yankısı’ Köln’de
ERDAL ŞAHİN KİMDİR?
Erdal Şahin 1969 yılında Bursa’da doğdu. İlk ve orta öğrenimden sonra 1993 yılında Uludağ Üniversitesi Bursa Eğitim Fakültesi müzik bölümünü bitirdi. Erdal Şahin 1994 senesinden beri yaşadığı Almanya’nın Köln kentinde müzik öğretmeni, besteci ve sahne sanatçısı olarak çalışıyor. Yöneticiliğini ve kültür menajerliğini Bilgen Pehlivan’ın üstlendiği ‘Weltkulturbühne’ derneğinde çalışmalarını yürüten Erdal Şahin, müziğiyle barış ve sevgiye hizmet veriyor. Uzun yıllar Köln Arkadaş Tiyatrosu’nda besteci ve müzisyen olarak çalışan Erdal Şahin, “Aynı zamanlarda piyano çalıp türkü söyledim. Tüm hayatım Ruhi Su dinleyerek ve söyleyerek geçti” diyor. Besteler yapıyor, konserler veriyor, CD’ler üretiyor, müzik eğitmenliği görevini de bir yandan sürdürüyor.

BAKMADAN GEÇME!