Sarrazin'i yazdılar

Güncelleme Tarihi:

Sarrazini yazdılar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2010 11:29

Alman Uyum Vakfı, Sarrazin'in kitabının yayınlanmasından sonra çıkan haber, yorum, görüş ve röportajları içeren “Sarrazin-Bir Alman Tartışması” kitabını piyasaya sürdü.


ALMANYA'da
yaşayan Türkler ve Araplar ile Müslümanlara dönük aşağılayıcı söylemler içeren “Almanya Kendini Yok Ediyor” başlıklı kitabı yüzünden Alman Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa etmek zorunda kalan Thilo Sarrazin'in yol açtığı tartışmalar kitaplaştırıldı.

Alman Uyum Vakfı, Sarrazin'in kitabının yayınlanmasından sonra ülkenin önde gelen gazete ve dergileri ile yazar, sanatçı, bilimadamı ve politikacıların yorumlarını, görüşlerini, röportajlarını içeren “Sarrazin-Bir Alman Tartışması” (Sarrazin-Eine Deutsche Debatte)adı altındaki kitabı bugün piyasaya sürdü. Hürriyet Gazetesi Avrupa Yayın Danışmanı Ahmet Külahçı'nın Başbakan Angela Merkel ile yaptığı söyleşi ve “Gizli Sarrazinler” başlıklı köşe yazısı ile Hürriyet Münih Temsilcisi Celal Özcan'ın “Almanya Türkleri'ne sahip çıktı” adı altındaki köşe yazısının da yer aldığı kitapta farklı görüşlere yer verildi.

ORTAK DİL ALMANCA
Ayrıca Feridun Zaimoğlu ve Necla Kelek gibi Türk kökenli yazarların yer aldığı 240 sayfadan oluşan kitabın önsözünde Alman Uyum Vakfı'nın Almanya'da uyumun başarılı olması için katkıda bulunmayı hedeflediği belirtildi. Öncelikli hedefin ortak dil Almanca'nın öğrenilmesinin desteklenmesi olduğunun altı çizilirken, Almanya'da yaşayanların yüzde 20'sinin göçmen kökenli olduğu hatırlatıldı ve “onlar Almanya'yı değiştirmiştir” denildi. Piper'in yayınladığı “Sarrazin-Bir Alman tartışması” kitabının 10 Euro'dan satışa sunulduğu da belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!