Sarrazin'e ölüm tehdidi

Güncelleme Tarihi:

Sarrazine ölüm tehdidi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2010 11:34

Duisburg-Essen Üniversitesi bünyesindeki Türkiye ve Uyum Araştırmaları Merkezi Vakfı'nın (TAM) direktörlüğüne atanan Prof. Dr. Hacı Halil Uslucan, kamuoyunda büyük yankılar uyandıran Thilo Sarrazin'in çıkışlarını bilimsel olmamakla eleştirdi. Korumalarla dolaşan Sarrazin ölüm tehditleri alıyor.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın Essen kentinde göç ve uyum konularında yetkin bir ihtisas merkezi olan Türkiye ve Uyum Araştırmaları Merkezi Vakfı'nın (TAM) yeni direktörü Prof. Dr. Hacı Halil Uslucan (45), Federal Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Thilo Sarrazin'i eleştirdi. Prof. Dr. Uslucan, Sarrazin'in Almanya'nın yabancılaşma ile karşı karşıya olduğunu ve Türklerin yüksek doğum oranları ile Almanya'yı istila edileceklerini iddia edip, Alman toplumunun korkuları ile oynadığını belirtti.


Sadece yüzde 5'i Müslüman
Sarrazin'in ne kadar rakamlar ortaya koysa da bilimsellikten uzak söylemlerde bulunduğunu açıklayan Prof. Dr. Hacı Halil Uslucan, Almanya'da yaşayan 4,3 milyona yaklaşan Müslüman topluluğunun nüfusun sadece yüzde 5'ini oluşturduğunu belirtti. Son araştırmaların göçmenler arasında ikinci ve üçüncü nesilde doğum oranlarının Alman toplumununki ile eşitlendiğini vurgulayan Prof. Dr. Uslucan, “Buna rağmen söylemlerin toplumun yüzde 18'i gibi bir kesim tarafından açıkça desteklenmesi, uyum konusunda daha birçok eksiğin var olduğunu ortaya koyuyor” diye yorumladı.

Haberin Devamı

Çözüm bulmamız şart
Prof. Dr. Hacı Halil Uslucan sözlerine şöyle devam etti: “Uyum sorunu tabi ki mevcut. Bunu görmezden gelemeyiz. Ancak bu tarz bir yaklaşım yapıcı olmaktan çok, kamplaştırıcı. Türkiye ve Uyum Araştırmaları Merkezi olarak bilimsel yetkinliğimizi ortaya koyup, bu alanda bir ihtisas merkezi olarak bu tür yaklaşımlara temel oluşturan argümanların kanıksanmasını ve bir dogma gibi algılanmasını önleyebiliriz. Burada yaklaşımlarımızı siyasiden çok sosyal, bilimsel alanda ve gündelik hayata dair sorunlara odaklamayı planlıyoruz. Bunlar devamlı gündeme gelen eğitim sorunları olabilir, şiddet unsuru olabilir. Burada bu sorunlara çözümler getirmemiz gerekiyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!