Sarrazin'e karşı sebzeli protesto

Güncelleme Tarihi:

Sarrazine karşı sebzeli protesto
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2009 09:35

Berlin'de bir grup Alman ve Türk, Alman Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyesi Thilo Sarrazin'i beraberinde getirdikleri meyve ve sebze ile protesto etti. Göstericiler "Sarrazin'i SPD'den atın" çağrısında bulundular.

Haberin Devamı

ALMAN Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyesi ve Berlin Maliye eski Senatörü Thilo Sarrazin'e tepkiler sürüyor. Dün üyesi olduğu Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) Kreuzberg'de bulunan merkez binası önünde toplanan yaklaşık yüz kişi Sarrazin'i yaptığı açıklamalardan dolayı protesto etti. Alternatif Göçmen Politikaları ve Kültür Evi Allmende öncülüğünde yapılan protesto eylemine göstericiler beraberide getirdikleri sebze ve meyvelerle tepkilerini gösterdi. Protestocular, Sarrazin'in "Manavları" örnek göstererek bazı göçmen gruplarını eleştirmesi nedeniyle sebze ve meyvelerle geldiklerini söylediler.

SADECE MANAVLIKTAN ANLARLAR
Lettre International dergisine demeç veren Sarrazin, Berlin’de yaşayan Türkler ve Araplara yönelik ”Yanlış politikalardan dolayı sayıları artan bu kentteki Türk ve Arapların büyük çoğunluğunun manavlıktan başka üretim işlevi yok” demişti. Merkez bankası yönetim kurulu tartışmaların ardından geçen hafta Thilo Sarrazin'in görev alanına giren nakit para bölümündeki sorumluluğunun elinden alınmasına karar vermişti. Ancak Sarrazin bankadaki risk kontrolü ve enformasyon teknolojisi bölümlerindeki görevini sürdürüyor.

SPD'YE MESAJ
Yapılan eylemin sembolik olduğunu söyleyen Allmende Derneği Sözcüsü Garip Bali “Sarrazin gibi adamlar sadece SPD'de değil, diğer partilerde de var. Demokrat ve ırkçı karşıtı olan partiler Sarrazin gibi adamları içinden ayıklamalı. Burada SPD yönetimine 'Sarrazin'i partiden atın' mesajı vermek için toplandık” dedi. Allmende yetkilileri, beraberinde getirdikleri meyve ve sebzeleri Sarrazin'e verilmek üzere parti genel merkezine götürdü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!