"Sarrazinciler'e oy vermeyin"

Güncelleme Tarihi:

Sarrazincilere oy vermeyin
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2010 17:48

Hamburg’da şubat ayında yapılacak eyalet meclisi erken seçimlerine katılmak isteyen "Sarrazinciler Partisi’ne", Hamburg Türk Toplumu (TGH) ve bazı Türk kökenli politikacılar tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Hamburg’da 20 Şubat 2011 tarihinde yapılacak seçime katılmayı planlayan Sarrazinciler Partisi (Sarrazistische Partei-SPV), adını, ülkede yaşayan Müslüman göçmenleri hakarete varacak şekilde eleştiren Almanya Merkez Bankası’nın eski yönetim kurulu üyesi Thilo Sarrazin’den alıyor.

"ELİMİZDEN GELENİ YAPARIZ"
TGH Onursal Başkanı Nihat Ercan, sözkonusu partinin resmi statüye kavuşması ve seçimlere katılması durumunda, bu partiye oy verilmemesi için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Ercan, "Bu şekildeki düşüncelerin partileşmesi kabul edilebilir bir şey değil. Eğer Alman toplumunun büyük bir kısmı bu partiye destek verirse, onların da kültür genlerinin sorgulanması gerektiğine inanıyorum. Yabancı düşmanlığının ve benzeri konuların bir kez daha ele alınması gerekir" dedi.

Sarrazinciler Partisi’nin yüksek oranda oy alması durumunda Türk toplumunun "Almanya nereye gidiyor?" sorusunu soracağını ifade eden Ercan, "Alman demokratların da ırkçı temele dayalı bir partiye oy vereceğini düşünmüyorum. Bu konuda Türk toplumunun yanı sıra Alman toplumunun da duyarlı olmasını bekliyorum" diye konuştu.

"OLUŞUMLAR IRKÇILIĞIN YAYGIN OLDUĞUNU GÖSTERİYOR"
Sosyal Demokrat Parti (SPD) Berlin Eyalet Meclisi Üyesi Bilkay Öney de, daha önce Hamburg’da aşırı sağcı Schill Partisi’nin kurulduğunu hatırlatarak, "Bu partilerin, bir kişinin düşüncesine ve sadece belirli bir konuya odaklandıkları için başarılı olacağını düşünmüyorum. Bu partilerin kurulduktan belirli bir süre sonra ortadan kaybolacağına inanıyorum. Bu tür oluşumlar ırkçılığın Almanya’da hala yaygın olduğunu gösteriyor. Büyük partilerin böyle bir oluşumu engellemek için harekete geçmesi gerekiyor" diye konuştu.

"SARRAZİN'İN AÇTIĞI YARALAR UNUTULMADI"
Yeşiller Partisi Hessen Eyalet Meclisi Üyesi Mürvet Öztürk, böyle bir partinin kurulmasına ilke olarak karşı olduğunu ifade ederek, "Sarrazin’in ırkçı söylemlerinin açtığı yaralar hala unutulmadı. Belirli bir grubu hedef alarak göçmenler üzerine bir genelleme yapan ve ırkçı söylemleri ile tanınan Sarrazin’in hedeflerini benimseyen bu partinin sorgulanması gerekiyor" dedi.

"BAŞARILI OLAMAZLAR"
Yenilik ve Adalet Partisi (BIG) Genel Başkanı Haluk Yıldız ise, böyle bir partinin kurulması ile BIG’ın oy potansiyelinin artacağına inandığını belirterek, "Milliyetçi ve aşırı sağcı söylemler ile beslenen bir parti başarılı olamaz, ayrıca topluma da yarar getirmez. Ancak Almanya demokratik bir ülke. Buna da saygı duymak gerekir. Popülist söylemlerin kullanılması durumunda tavrımızı net şekilde ortaya koymalıyız" açıklamasında bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!