Sarrazin neredesin

Güncelleme Tarihi:

Sarrazin neredesin
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2011 15:48

DEMOKRATİK İşçi Dernekleri Federasyonu’na (DİDF) üye Hamburg İşçi-Gençlik Derneği’nin yeni dernek lokalinin açılışında konuşan Verdi Sendikası Eyalet Teşkilatı Başkanı Wolfgang Rose, “Sarrazin şimdi nerede? Neden sesi çıkmıyor? Vicdan azabı mı çekiyor? Sarrazin ve onun gibilerin bugünlerde sesi çıkmıyor. En azından kamuoyu önüne çıkıp öldürülenlerin yakınlarına baş sağlığı dileme cesareti göstermeli” dedi.

Haberin Devamı

DEMOKRATİK İşçi Dernekleri Federasyonu’na (DİDF) üye Hamburg İşçi-Gençlik Derneği’nin yeni dernek lokalinin açılışında konuşan Verdi Sendikası Eyalet Teşkilatı Başkanı Wolfgang Rose, “Öfkelenmemek elde değil. Yazdığı kitaptaki söylemlerle aylarca gündemi işgal eden, Sarrazin şimdi nerede? Neden sesi çıkmıyor? Vicdan azabı mı çekiyor? Sarrazin ve onun gibilerin bugünlerde sesi çıkmıyor. En azından kamuoyu önüne çıkıp öldürülenlerin yakınlarına baş sağlığı dileme cesareti göstermeli. Devamlı söylüyoruz bir kez daha tekrarlıyorum faşizm fikir değil suçtur” dedi.

DİDF Genel Başkanı Hüseyin Avgan neonazi terörünün tetikçilerinin tespit edildiğini ama destekçilerinin ve devlet içindeki m işbirlikçilerinin meçhul olduğunu ifade ederek, “Alman-göçmen ayrımı yapmaksızın hepimiz el ele vererek ırkçılığa karşı mücadelemizi yoğunlaştırmamız lazım. Bu saldırılara zemin hazırlayan, göçmenleri ayrımcılığa uğratan göç politikaları sorgulanmalı. Mölln, Solingen, Rostock ve Hoyerswerda saldırılarından sonra gösterilen kitlesel tepkinin bu kez gösterilmemesi hepimizi düşündürmeli ve harekete geçirmeli” dedi.

Avgan NPD’nin yasaklanmasının ırkçılığı yok etmeyeceğini ancak topluma verilen bir mesaj olacağını söyledi. İşçi-Gençlik Derneği Başkanı Sinan Özbolat, 32 yıl önce kurulan derneğin yeni binası ile ilgili olarak “Bu ev sizin eviniz. Hiçbir ayrım yapmadan tüm emekçilerin ve gençliğin evi. Bu mekan farklılıkların değil, ortak yanlarımızın öne çıktığı bir yer olacaktır” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!