Sarkozy Yasası kınandı

Güncelleme Tarihi:

Sarkozy Yasası kınandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2006 00:00

Fransa’da `Sınır Tanımayan Eğitimciler’ organizasyonu, ülkedeki kaçak işçi çocuklarının okulların tatil olduğu sırada aileleriyle sınır dışı edilmesini isteyen Sarkozy Yasası´na karşı yürüdü.

Haberin Devamı

Gösteride `Çocuklar sınır dışı için gözaltına değil okula’ ile ´Çocukları okuyan ailelere oturma hakkı’ sloganları atarak yasanın hazırlayıcısı İçişleri Bakanı Sarkozy’i `Sarko paranoyaya varan bu kadar kin niye’ ile `Kağıtsızlar öldürülüyor, katliamı durdurun, Sarko istifa’ pankartları ile protesto ettiler.

Faşistçe uygulama

`Sınır Tanımayan Eğitimciler’ kaçak çalışan yabancıların sınır dışı edilmesini kolaylaştıran yeni yabancılar yasası çerçevesinde, okulların tatile girmesini fırsat bilerek kaçak işçi çocuklarının polis tarafından aileleriyle sınır dışı edilmesinin insan haklarına aykırı olduğunu belirttiler.

Yeni göçmen işçiler yasasını `Faşistçe’ bir uygulama olarak gördüklerini belirten eğitimciler, yasanın iptal edilmesi ve kaçak göçmenlerle okullarda okuyan çocuklarına Fransa’da ikamet ve çalışma izni verilmesini istediler.

Muammer ELVEREN / PARİS

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!