Sarko\'ya alternatif Royal

Güncelleme Tarihi:

Sarko\ya alternatif Royal
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2006 00:00

Fransa\'da önümüzdeki yıl içinde yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimi için Sosyalist Parti (PS) adayları arasında süren polemik doruk noktaya ulaştı.

Haberin Devamı

Sosyalist Partili seçmenler çok başlılığın kendilerini daha önceki seçimlerde olduğu gibi yenilgiye uğratacağını ileri sürerken, birçoğu ise Halk Hareketi için Birlik Partisi (UMP) adayı İçişleri Bakanı Nicolas Sarkozy karşısında ancak bir kadın adayın kazanabileceğini, bunun da eski bakanlardan Segolene Royal olduğunu yüksek sesle dile getirmeye başladılar.

Göçmen politikası

İçişleri Bakanı Nicolas Sarkozy, seçim kampanyasını güney bölgesindeki il ve ilçelerde sürdürürken, Segolene Royal Loire ve Rhone bölgelerinde partisinin düzenlediği seçmenlerle tanışma toplantılarına katılıyor. Sosyalist Parti lideri Francois Hollande\'in hayat arkadaşı olan Segolene Royal, Burgundy\'de seçmenleriyle buluştu ve Sarkozy\'nin yürürlüğe koyduğu \"Kağıtsızlar\" politikasını topa tuttu.

Royal, uygulanan politikanın yanlış olduğuna işaret ederek, \"Durumları incelenecek olan kağıtsızların sayısı, önceki gün 20 bin kişi deniyordu. Dün bu sayı 30 bin, bugün 50 bine yükseldi. Bu sayı değişirken kabul edileceklerin sayısı 6 bin olarak duyuruluyor. Hiç değişmiyor.

Bu hangi kıstasa göre belirlendi\" diye sordu. Öte yandan Nicolas Sarkozy, seçim gezileri sırasında Royal\'in eleştirisine, \"Bir politikanız varsa gösterirsiniz. Bunu bayan Royal\'a söyledim. Fransızlar da zamanı gelince seçimini yapar o kadar\" demekle yetindi.

Ali DENİZ / LYON

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!