Sarayda çifte telaş

Güncelleme Tarihi:

Sarayda çifte telaş
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2013 14:28

İSVEÇ’te Prenses Maddeleine’nin düğün hazırlıkları içinde olan Kral Gustaf ve Kraliçe Silvia, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünisa Gül’ü ağırlamaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Kral Gustaf, hafta başında Prenses Maddeleine’nin nişanlısı Christopher O’Neill’i Londra’dan çağırarak düğün programını konuştu.

Sarayda düğün hazırlığı için şimdiden başlayan telaşa, Gül çiftini ağırlama telaşı da eklendi. Saraydan yapılan açıklamada İsveç tarihinde ilk kez bir Türk Cumhurbaşkanının ülkeyi ziyaret edeceği duyuruldu.

Eşi Hayrünisa Gül, bazı bakanlar, milletvekilleri ve çok sayıda iş adamı ile 11-13 mart tarihleri arasında Stockholm’e gelecek olan Gül’ün, Başbakan Fredrik Reinfeld ile görüşeceği de bildirildi.

DÜĞÜNE DAVET EDECEK Mİ
Saraydan yapılan açıklamada “Kral Gustaf’ın daveti üzerine Abdullah Gül ve eşi Hayrünisa Gül’ün ziyareti, devlet başkanı düzeyinde ilk ziyaret olacak. Kral Gustaf ve Kraliçe Silvia’nın 2006 yılında Türkiye’ye yaptıkları ziyaret de ilkti. Cumhurbaşkanı Gül beraberinde çok sayıda bakan ve iş adamını İsveçli bakan ve İşadamlarıyla buluşturmak için ülkemize getiriyor. Cumhurbaşkanı Gül’ün ziyareti zaten çok iyi olan İsveç ve Türkiye ilişkilerinin daha gelişmesi, iki ülke arasında ticaretin arttırılmasına katkıda bulunacak ve Türkiye’nin AB’ye tam üyeliğine destek niteliği taşıyacak” denildi.

Kral ve Kraliçe’nin Prenses Maddeleine’nin düğününe Gül çiftini de davet edip etmeyecekleri merakla bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!