Santralde yangın çıktı, kentte felaket ilan edildi

Güncelleme Tarihi:

Santralde yangın çıktı, kentte felaket ilan edildi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2021 14:44

Nürnberg’deki büyük bir elektrik santralinde çıkan yangın nedeniyle şehirde felaket ilan etti. Bölgesel ısıtma santrali, şehrin münferit bölgelerinde bozuldu. Dondurucu soğukların yaşandığı kentte santral geçici olarak devre dışı bırakıldı, enerji tedarikçisi N-Ergie birçok yerin etkilendiğini duyurdu.

Haberin Devamı

HANELERİN yanı sıra büyük şirketler, bir klinik, okullar, bir alışveriş merkezi ve iki yaşlı bakımevi de kesintiden etkilendi. Belediyenin Twitter hesabından, bölgesel ısıtma çıkışındaki kısıtlamadan etkilenen alanları gösteren bir harita yayımlandı. Şirket, etkilenen bölgelerdeki tüm müşterilerden ısıtma ve sıcak su gereksinimlerini en aza indirmelerini istedi. Yangın sonrası, Gebersdorf bölgesinde ısıtma ve sıcak su temininde aksaklıklar meydana geldi. N-Ergie bölgesel ısıtma ağını normale döndürmek için önümüzdeki birkaç gün içinde ısıların azaltılması gerektiğini bildirdi. Isıtma sistemleri yalnızca sınırlı bir şekilde çalışacak. Evlerde, bina içinde 10 ila 15 santigrat derece sıcaklık sağlamanın yeterli olduğu belirtildi.

Yetkililer vatandaşlardan sıcak tutan kıyafetler giymelerini tavsiye etti. İsteyenler masrafları kendileri ödemek kaydıyla otellerde de kalabilecek. 10 Şubat Çarşamba gününden itibaren 0911 / 64 37 58 88 numaralı vatandaş hattı her gün 07.00-23.00 saatleri arasında açık olacak. N-Erige CEO’su Josef Hasler, ısının Gebersdorf ve Röthenbach bölgelerinde düşeceğini ifade etti. Normale dönüldüğünde ise kliniklere ve yaşlı evlerine öncelik verilecek.

Haberin Devamı

Santralde yangın çıktı, kentte felaket ilan edildi

 

BAKMADAN GEÇME!