Santa Fe’nin hedefi zirveye oturmak

Güncelleme Tarihi:

Santa Fe’nin hedefi zirveye oturmak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2012 12:16

Dünyanın beşinci büyük otomobil üreticisi Güney Koreli Hyundai’ın spor otomobil meraklıları için ürettiği ve 21 Eylül’ de satışa sunulacak Santa Fe’nin yeni modeli Kiel’de tanıtıldı.

Haberin Devamı

Güney Koreli otomobil üreticisi Hyundai, Schleswig-Holstein Eyaleti’nin başkenti Kiel’de düzenlendiği toplantıyla, 21 Eylül’de satışa sunulacak olan yeni Santa Fe modelini basına tanıttı.

Kuzey Denizi kıyısındaki kentte Hyundai Almanya Genel Müdürü Markus Schrick, Teknik Bölüm Sorumlusu Harald Gökeler ve Ürün Menajeri Oliver Gutt ile birlikte yeni Santa Fe hakkında bilgi verdi. Ayrıca basın mensupları otomobillerle tur atarak aracı yakından inceleme fırsatı buldu.

Rakip BMW X3 ve Audi Q5

Basın toplantısında konuşan Schrick, dört çekiçli sportif araç meraklılarının ilki 2001’de üretilen ve sürekli geliştirilen Santa Fe’ye gösterdikleri büyük ilginin bu modeli daha da geliştirmelerine neden olduğunu belirterek, “Hyundai dünya pazarında bu yılın ilk sekiz ayında 2,8 milyon araç sattı. Bu bir önceki yıla nazaran yüzde 2,8’lik bir artışa tekabül ediyor. Almanya’da farklı modellerden 68 bin araç satıldı. Yıl sonuna kadar hedefimiz 90 bin araca ulaşmak. Yeni Santa Fe, dört çekişli spor araçlar (SUV) sınıfının yıldızı olacak. Çekici dizaynı, gücü ve konforu ile premium sınıfına çok yakın bir otomobil ürettik. Bu nedenle yeni Hyundai Santa Fe’nin rakipleri olarak BMW X3 ve Audi Q5 gibi markaları görüyoruz” dedi. Bir benzin ve iki turbo dizel versiyonu ile piyasaya girecek olan Santa Fe’nin 197 beygir gücüne rağmen yakıt tüketiminin 100 kilometrede 6 litrenin altında olduğunu belirten Schrick, karbondioksit salımının da 155g/km ile sınıfının en düşüklerinde olduğunu kaydetti.

Yolcu ve şoför güvenliği artırıldı

Güney Kore’in Ulsan kentindeki fabrikasında üretilen yeni model Santa Fe’lerde özellikle şoför ve yolcu güvenliğinin artırıldığını söyleyen Harald Gökeler, ön ve arkada bulunan kamera sisteminin aracın yoldan çıkması veya geri geri giderken bir engel tespit edildiği zaman otomatik uyarı sisteminin devreye girerek sürücüyü uyardığını söyledi. Gökeler, içte yedi airbag ve otomobilin ön cephesindeki kaputun altına monte edilen ve kaza anında kaputun yukarı kalkarak kaza şiddetini düşüren sistemin kazalarda riski önemli ölçüde düşürdüğünü belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!