Sanıklardan karşılıklı suçlama

Güncelleme Tarihi:

Sanıklardan karşılıklı suçlama
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2012 19:20

ALMANYA'nın Frankfurt kentindeki U 60311 adlı diskotekte bir müşteriyi öldürmekten yargılanan dört sanıktan ikisi bulundukları itiraflarda birbirlerini suçladı.

Haberin Devamı

Frankfurt Eyalet Mahkemesi'nde görülen davada sanık konumundaki Athanassios G. (35) ve Ömer H. (30) adındaki iki koruma 31 yaşındaki İngiliz müşteriyi dövdüklerini itiraf ettiler.

Sanıklar arasında en cüsseli olan olan Ömer H.'nın işsiz olduğu ve sadece ara sıra diskoteklerde koruma olarak çalıştığı belirtildi. Ömer H. kurbanın ölümünden dolayı büyük üzüntü duyduğunu ifade etti ve davaya müdahil olarak katılan aile yakınlarından özür diledi.

Bir sigorta şirketi için çalıştığı belirtilen Athanassios G.'nin koruma görevini ek iş olarak yaptığı kaydedildi. Ancak duruşma esnasında her iki sanık da karşılıklı ithamda bulundular. 2011 Paskalya döneminde meydana gelen olayda ağır yaralanan kurban birkaç gün sonra kaldırıldığı hastanede yaşamını kaybetmişti.

Ömer H. verdiği ifadede meslektaşının asabi olduğunu ve yaşanan olayda Athanassios G.'yi kurbanın yanından uzaklaştırmak zorunda kaldığını dile getirdi. Buna karşılık Athanassios G. de Ömer H.'nın kurbanı tekmelemeye devam ettiğini öne sürdü.

Yapılan itiraflar ve olay anının video görüntülerinin dava için yeterli olacağını kaydeden mahkeme heyeti olay mahallinde bir tatbikat yapılmasını gereksiz bulduğunu belirtti. Yargıç Ulrich Erlbruch başkanlığındaki mahkeme heyeti Haziran ayında bitmesi beklenen davanın uzayabileceğini açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!