Sandıktan yine aşırı sağcılar mı çıkacak

Güncelleme Tarihi:

Sandıktan yine aşırı sağcılar mı çıkacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2015 12:26

Fransa’da 101 bölgede il meclisi seçimlerinin ilk turu, pazar günü, ikinci turu 29 Mart’ta yapılacak. 80 bini Türkiye kökenli 43 milyon seçmenden en az 28-30 milyonunun sandığa gideceği sanılıyor.

Haberin Devamı

Aşırı sağcı Ulusal Cephe’nin yüzde 28-30 oy oranıyla seçimin ilk turunu kazanması bekleniyor. Muhalefet partisi

Sandıktan yine aşırı sağcılar mı çıkacak
UMP yüzde 20-25, iktidardaki Sosyalistlerin yüzde 19, Yeşiller’in yüzde 10-12 ve Sol Partilerin toplam yüzde 9-10 oranında oy alacağı tahmin ediliyor.

İlk turda çoğunluğun sağlanamadığı bölgelerde, bir hafta sonra yapılacak 29 Mart ikinci tur seçimlerinde adaylık yarışı daha da kızışacak. Altı yılda bir yapılan il meclisi seçimlerinde seçilecek adaylar 2021 yılına kadar bölgelerini temsil edecek.

Son yıllarda Fransa seçimlerinde, aşırı sağcı Ulusal Cephe’nin zaferle çıkması, diğer Avrupa ülkelerinde sağ partilere olan ilginin giderek yükselmesi Avrupalıları korkutuyor. Fransa’da iktidar partisi Sosyalist Cumhurbaşkanı François Hollande, Başbakan Manuel Valls, eski cumhurbaşkanı, UMP Lideri Nicolas Sarkozy aşırı sağ partinin tehlikeli olduğunu, bu ülkeyi sevmediklerini ve sağcıların her şeyi alt üst edeceğini ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!